LADEN

Typ om te zoeken

Timeshare, wat is de waarde?

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Timeshare, wat is de waarde?

time share, rendement

Een deelnemer in timeshare appartementen had altijd te horen gekregen hoeveel deze wel waard waren. Hij deed vaker mee en zijn bezit nam gaandeweg toe.
Tot hij besloot dat het tijd werd om wat appartementdelen van de hand te doen.
Toen bleek de ‘waarde’ ineens heel anders te liggen.


Heel wat bedrijven in de time share business blijken erg moeilijk te bereiken te zijn als jij geld van hun wilt hebben. Er zijn daarom in de VS al heel wat bedrijven actief die zich specialiseren in het afwikkelen van Time Share contracten en raad eens… Zelfs binnen die bedrijven stikt het ondertussen al van de laaienlichters.
Het probleem is vooral dat time share niet meer zo populair als voorheen is. De opzet was en is in de kern briljant, maar er was te veel fraude.
Nu ook de goede bedrijven hun bezittingen afwikkelen omdat de deelnemers te oud worden of de erven de geldwaarde willen zien, komt boven water dat de ‘waarde’ enorm overdreven werd. Je betaalde vooral voor de service terwijl de onroerend goed waarde helemaal zo hoog niet was.
Op dit moment zijn er in de VS bedrijven actief die heel bewust time share bedrijven zwart maken om de deelnemers als exit klanten binnen te kunnen krijgen. De klant raakt onzeker over de time share aanbieder en wordt vervolgens bedrogen door het exit bedrijf dat hem zogenaamd gaat bijstaan. Ondertussen verkoopt dit extit bedrijf het slechtoffer ook weer een time share deel… De eigenaren van Time Share zijn blijkbaar makkelijk te bedonderen.
Het is één grote ellende voor alle betrokkenen, want heel die markt is een modderpoel vol met oplichters en opportunisten die het vooral op jouw geld hebben voorzien.
Dat alles staat los van de ‘waarde’ die Time Share heeft voor de deelnemers. Je hebt immers wel de ruimte beschikbaar voor zo nu en dan een vakantie op een mooie plek. Die ‘waarde’ moet je natuurlijk wel meerekenen.
Nu echter de waarde van het onderliggende onroerend goed ook wel eens tegen blijkt te vallen, zijn zelfs de meest degelijke van de time share aanbieders al verdacht. Dat is geen goede zaak voor deze industrie.

Als u benaderd wordt, vraag u dan af… Hoeveel kost een hotel (zonder de reis erbij te rekenen) tegenwoordig nu eigenlijk. U bent vrijer zonder Time Share contract en u heeft ook geen jaarlijkse kosten vanwege het aanhouden van een Time Share contract. Voor de aanbieders is het een fantastisch concept, maar de deelnemers worden er financieel vaak niet wijzer van.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *