LADEN

Typ om te zoeken

Taiwan

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Taiwan

Kan Taiwan, net als Oekraïne, door de grote buur aangevallen en veroverd worden?
Kan het aangevallen worden… Ja.
Is dat waarschijnlijk?
Neen, niet na het debacle in Oekraïne. Xi dacht er wel serieus over, maar hij ziet nu hoe Rusland zichzelf om zeep helpt door de kleinere buur te willen vernietigen en veroveren.
China kan Taiwan wel aanvallen, maar China zal enorme moeite hebben om het eiland te veroveren. Zeker als ook de VS zich er mee gaat bemoeien.
In de Tweede Wereldoorlog had de VS berekend dat er 4000 schepen nodig zouden zijn om Taiwan te veroveren. Je moet namelijk je soldaten op het eiland krijgen en ze snel genoeg blijven voorzien van voedsel en munitie. Lukt dat niet, dan verliezen ze en zie ze dan nog maar weer eens levend van het eiland af te halen. Zo’n actie overleeft je regime thuis niet.
De verovering operatie is te omvangrijk voor China. Het kan dus wel aanvallen, maar daarmee bereikt het weinig.
Beter blijven ze Taiwan dus gebruiken als een middel om de rest van China trots op China te houden. Iedere zoveel jaar dreig je Taiwan aan te vallen, iedereen schaart zich achter de president en binnenlandse oppositie is weer in de kiem gesmoord. Dank je wel Taiwan. Goed dat je bestaat, het is de redding voor de Communistische partij van China.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *