LADEN

Typ om te zoeken

Startpage.com overweging

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Startpage.com overweging

startpage

Startpage.com is het Nederlandse veilige alternatief op de reguliere zoekmachine. Uw gegevens worden bij Startpage.com niet verkocht aan de hoogst biedende marketeer en ook wordt niet vastgelegd waar u op zoekt. Een heel verschil met de bekende alternatieven die dat juist heel specifiek wel doen. Google is zo rijk geworden door juist extreem veel vast te leggen van haar gebruikers en deze gegevens zelf te gebruiken, maar ook te verkopen aan derden.
Nu kan ook Startpage niet van de lucht leven en er moet geld in om zo’n initiatief op te zetten.
Ze hebben een flinke som geld van System1 gekregen… maar moesten daar dan wel aandelen voor inleveren. System1 is dus grootaandeelhouder geworden van Startpage.com.
Startpage.com staat voor totale privacy terwijl System1 als commercieel Amerikaans bedrijf andere prioriteiten heeft. Welke invloed heeft deze grote geldschieter nu dus op het beleid?
De Nederlandse CEO is er duidelijk over. Startpage.com is een Nederlands bedrijf en ondanks de grote aandeelhouder valt het bedrijf onder de Nederlandse privacy wetten. Daarbij heeft System1 nadrukkelijk aangegeven niet aan de voorwaarden van Startpage.com te willen morrelen.
Waarom zou System1 een investering willen doen in een zoekmachine die haar data niet wil delen? Het antwoord op die vraag is dat ze de potentie van een dergelijke zoekmachine ziet. Startpage.com heeft ook advertenties en kan een heel winstgevende zoekmachine worden die voor veel internetters iets biedt dat anderen niet kunnen leveren en dat is veilig en privé iets op Internet zoeken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *