LADEN

Typ om te zoeken

Crowdfunding is razend populair

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Crowdfunding is razend populair

crowdfunding

Dat wat Private Equity een tien jaar geleden was, dat is crowdfunding nu. Het is razend populair geworden.
Er zijn veel soorten crowdfunding te vinden. Zo zijn er start ups die hun eerste geld daar zoeken, er zijn uitvinders die hun product willen lanceren, er zijn duurzame energie initiatieven, er zijn vastgoed beleggers die hun vreemde kapitaal er ophalen en er zijn platforms die een markt vormen voor mensen die willen lenen tegenover anderen die geld uit willen lenen tegen een interessant tarief.
Die laatste opzet doe ik nu ook aan mee en ik heb eerder deze week maar weer een extra 500 euro om uit te lenen overgemaakt.
Hoeveel levert het op? Mijn bruto rendement hou ik geen rekening mee. Ik realiseer me dat gaandeweg niet iedereen de lening netjes blijft aflossen. Er gaat dus in de loop van de tijd wat van het maximaal te behalen rendement af, maar ondanks dat heb ik de verwachting dat ik meer dan 10% netto rendement ga halen. Dat is namelijk zoals het de laatste vier jaar is gegaan.
De leningen die uit gezet, gaan voor mij per lening nooit verder dan 25 euro. Zou dus iemand niet aflossen, dan verlies ik maximaal 25 euro. Reëel gezien zal het minder zijn, want de lening is op basis van annuïteiten. Iedere maand is er dus ook een stukje aflossing en neemt mijn risico op die initiële 25 euro dus af.
Op dit moment krijg ik vanuit de al uitgezette leningen al zo’n 80 euro per maand aan rente en aflossing vrij. Vooralsnog zet ik dat geld ook direct weer in.
Ik hoef daarbij niet de grootste geldverstrekker van het platform te worden. Er zit al iemand in voor 500.000 euro. Daar steekt mijn huidige 4.000 euro wat schril tegen af. Die 4.000 zal de komende tijd wel blijven toenemen. Ik ben er heel enthousiast over. Het is een mooie manier om mijn portefeuille te spreiden.
Kijkt u hier

26 november een webinar over het platform. U kunt dat gratis vanuit uw eigen huis bijwonen. Meldt u hier aan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *