LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 20 nov 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 20 nov 2019

geld, bankiers, overboeking, sancties

Gisteren is de 225.000 euro (geleend) geld die zoek was eindelijk op mijn Amerikaanse bankrekening bijgeschreven. Ruim anderhalve maand nadat ik de overmaking deed. Het bleek inderdaad om een onderzoek naar Pro Gain BV te gaan. Wederom (het was de tweede keer dat me dit overkwam) werd niets onregelmatigs gevonden. Dit had mogelijk een dure grap kunnen worden als er haast in het spel was geweest.

De verhoren in het Congres verliepen gisteren niet goed voor Trump. De pogingen om de getuigen er slecht uit te laten zien mislukten. De getuigen bleken extreem goed voorbereid te zijn op de lage aanvallen van de Republikeinse congresleden. Maakt het allemaal wat uit? Ik vrees van niet. Het lijkt er op dat de senaat Trump gewoon laat zitten omdat het de Republikeinen niet langer om de waarheid en de wet gaat. Het gaat ze om persoonlijk gewin en dat is het grootste met Trump in het Witte Huis.

Boeing heeft nu toch miljardenorders binnengehaald voor de door fouten geplaagde 737Max. Vliegmaatschappijen durven het toch aan en zullen ongetwijfeld een forse korting krijgen op hun bestelling.

Leuk nieuws voor Belgische consumenten. Jumbo is er in hu eerste filiaal in Pelt een prijsoorlog begonnen en heeft de prijzen met 17% doen dalen ten opzichte van haar winkel in Budel, net over de grens met Nederland. Dat deze prijzenslag ten koste gaat van de leveranciers, dat moeten we blijkbaar maar voor lief nemen.

Er is een inval geweest bij ABNAMRO in Frankfurt. Het gaat om een onderzoek naar dividendfraude. Het gaat om CumEx transacties waarbij aandelen rond de uitbetaling van dividend verhandeld worden en beide partijen het belastingdividend van de belasting terugvragen. ABNAMRO werkte naar verluidt indertijd (voor 2012) mee aan deze fraude.

In het VK was er eindelijk een debat tussen Johnson en Corbyn. De uitslag was onbeslist. Dat is een winst voor Corbyn, die in de polls steeds fors achter liep. Voor veel Britten is een Brexit minder erg dan een Corbyn. Labour heeft met hem niet de beste leider gekozen.

In de VS is een kolenmijn met kolencentrale failliet gegaan. Ze hadden hulp gevraagd aan Trump, maar die hulp kwam ondanks alle beloftes niet. Het bedrijf had zonder (socialistische staatshulp van Trump) geen reden van bestaan. Toch had Trump toegezegd te helpen. Geheel in de stijl van Trump bleek die toezegging niets waard. Het was de grootste kolencentrale in het westen van de VS.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *