LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 nov 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 nov 2019

loonkloof, armoede

Nog altijd is de loonkloof in Nederland aan het groeien. Dat is geen goede zaak omdat het de rijkdom steeds meer in handen brengt van een kleinere groep. Uiteindelijk krimpt de middenklasse daarvan en dat is de motor van de economie.

Het gaat heel slecht met de aanpak van de zware misdaad in Nederland omdat het vertrouwen in de rop van de landelijke politie volkomen weggevallen is. Er wordt gesproken over vriendjespolitiek, gesjoemel, machtsmisbruik en discriminatie.

De VS gaat de internationaal als illegaal beschouwde Israëlische nederzettingen op de Westoever nu toch erkennen. Trump heeft blijkbaar de steun en hulp van de eigenaren van de VS hard nodig. Ze geven die gevraagde hulp niet voor weinig.

KLM heeft uit coulance met drie passagiers geschikt. Ze krijgen ieder 600 euro naar aanleiding van de brandstofstoring. Daar was KLM niet verantwoordelijk voor, maar de omboeking duurde maar liefst drie dagen. Dat was ook voor KLM te gek voor woorden.

De IPO van Alibaba in Hong Kong is voortijdig al volgetekend. In dat opzicht is het dus al een succes geworden.

Prince Andrew heeft openlijk gesproken over zijn vriendschap met Epstein. Het is niet goed gevallen. Meerdere sponsoren hebben nu afgehaakt bij de verschillende evenementen die hij steunt en mede organiseert.

Het onverwachte ziekenhuisbezoek van Trump blijft door het Witte Huis afgedaan worden als een routine onderzoek. Dat is echter zeer onwaarschijnlijk omdat er strakke protocollen zijn voor reguliere bezoeken. Die worden namelijk vooraf bekend gemaakt om geen onrust te laten ontstaan over de gezondheid van de president.

De IPO van Aramco zal het bedrijf een waarde geven van ongeveer 1,7 biljoen. Dat is lager dan de kroonprins gewenst had. De evenementen in Europa en het VK worden geschrapt en ook in de VS, Japan en Canada geen marketing voor de IPO. In die zin is het een enorme flop geworden. Ze hadden gehoopt het Westen op te zadelen met veel te dure aandelen. Nu zadelen ze de rijke Saoedi’s er mee op.

De Dow Jones index is gisteren boven de 28.000 punten gesloten.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *