LADEN

Typ om te zoeken

Slimme zet van Elon Musk

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Slimme zet van Elon Musk

tesla

Er is veel commentaar op Tesla’s CEO Elon Musk mogelijk, en ik ben van mening dat beleggers die nu long gaan nog een enorme koerstegenvaller te verwerken gaan krijgen, maar je kan niet ontkennen dat Elon Musk een visionair is.
Zijn idee dat een elektrische auto er sexy uit moet zien en als een sportieve auto gepromoot moet worden was simpel maar briljant. Tot op dat moment maakten de verschillende automerken alleen maar belachelijk ogende elektrische voertuigen.
Niemand durfde het aan een auto te bouwen die er echt fantastisch uit zou zien. Alsof het imago van schoon elektrisch rijden het sportieve beeld niet aankon.
Elon Musk is ook op een ander vlak de wereld ver vooruit. Dat is namelijk op het vlak van elektriciteitsnetwerk netwerkopvang.
Tot nu toe is het zo dat elektriciteitsbedrijven 2x de benodigde elektriciteit opwekken om pieken makkelijk te kunnen opvangen. We hebben dus twee centrales vol werken, terwijl er maar stroom afgenomen wordt van één.
Je zou denken dat iedereen dan inziet dat dit nogal verspillend is.
Maar nee.
Zo is het al 100 jaar, dus daar doen we vanuit de sector niets aan.
Elon Musk kwam en zag dat als outsider aan. Hij zag direct waar er wat te winnen viel en besloot heel simpel om een werkelijk enorme accu te ontwikkelen. Een accu die pieken in het net razendsnel kan opvangen en netwerkbeheerders genoeg tijd te geven om desgewenst capaciteit bij te zetten. Tot dat moment vangt de enorme accu de piekvraag op.
Vaak is de piekvraag weer snel over.
De besparing is enorm, maar dat niet alleen. Er is ook een enorme winst omdat we veel minder fossiele brandstof verbranden.
Tesla heeft nu met Pacific Gas and Electric Company nog weer zo’n enorme batterij in de planning.
We zouden in Nederland en België ook moeten kijken naar dit soort innovaties. Daarbij zouden we de in de zomer te veel opgewekte duurzame energie moeten gaan opslaan in waterstof.
Het KAN allemaal wel, maar de bedrijven in de sector doen zoiets niet. Die zijn ingeslapen en er werken geen ondernemers meer. De innovaties moeten van buiten komen en dan kunnen die nieuwe bedrijven later weer overgenomen worden door de bestaande bedrijven. Misschien ook wel ene logische gang van zaken.
Ondertussen sleept Elon Musk opdracht na opdracht binnen omdat de rest slaapt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *