LADEN

Typ om te zoeken

General Motors zwaar in de problemen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

General Motors zwaar in de problemen

Het bedrijf maakte gisteren bekend dat het alleen bij een verder herstel van de Amerikaanse economie in staat zal zijn om later dit jaar een lening van 16 miljard af te lossen.
Stel dus dat het NIET beter gaat met de VS, dan loopt het bedrijf de kans wederom faillissement aan te moeten vragen. Dan heeft Trump in vier jaar tijd voor elkaar gekregen een bedrijf de grond in te helpen dat dankzij Obama gered werd…
Tenminste zo willen fans en vijanden van presidenten dat graag zien. Ik denk niet dat Obama en Trump zelf heel veel inbreng hadden, al heeft Obama wel heel bewust en met groot politiek risico indertijd de Amerikaanse auto industrie geholpen.
Dat was toen onder veel commentaar van de Republikeinen die moord en brand schreeuwden over communisme en zo, maar stil werden toen heel de industrie toch weer opkrabbelde.
Nu zien we dankzij kortzichtigheid en gebrek aan beleid de Amerikaanse economie de helling afglijden en DAT feit is wel aan Trump toe te rekenen.
Hij liet Corona uit de hand lopen en nog dagelijks spreekt hij zijn eigen ambtenaren tegen.
Dat alles raakt de Amerikaanse economie en nu dus ook de grootste Amerikaanse automakers.
De vraag is echter hoe erg het is… Serieus. In hoeverre is GM nog relevant in een wereld die van verbrandingsmotoren over moet gaan op elektrisch en waterstof? Heeft GM die boot al niet lang geleden gemist?
Is GM niet de Nokia van de autowereld?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *