LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 30 juli 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 30 juli 2020

windmolenpark
  • Totale gekte in aandelen Kodak gisteren. De Amerikaanse president gaf aan dat er een afspraak gemaakt is waarbij de voormalige fotografiek gigant een basis ingrediënt voor een medicijn gaat maken. 400% winst voor het aandeel na de bekendmaking!
  • Barclays gaat 1,6 miljoen apart zetten om tegenvallers vanwege de Corona crisis op te vangen. Zou dit écht voor Corona zijn, of is het een verkapte Brexit voorziening?
  • Gaan Nederland en België ‘tit for tat’ maatregelen invoeren? Nederland heeft afgeraden naar de provincie Antwerpen af te reizen. Vervolgens heeft België Nederland op code Oranje gezet… Het lijkt een soort wraak te zijn. Ik hoop dat het niet zo is, maar vreemd is het wel.
  • Shell en Eneco gaan een windmolenpark voor de kust van Noord Holland bouwen. Het “unieke” aan het plan is dat het zonder subsidie gebouwd gaat worden.
  • De Europese Investeringsbank (EIB) gaat 350 miljoen investeren in een Zweedse fabrikant die lithium-ionbatterijen maakt.
    Northvolt kiest voor de locatie omdat er lokaal de grondstoffen gedolven kunnen worden. In totaal komt de investering nu boven de 400 miljoen euro.
  • Griekse gepensioneerden gaan samen 1,4 miljard euro terugkrijgen omdat dit in 2015 en 2016 ten onrechte op hun pensioen uitkering gekort was. Het besluit van de rechter wordt gezien als “een klap voor de economie”, dat terwijl er in feite 1,4 miljard terecht komt waar het terecht hoort te komen. Dit is voor de Griekse economie een grote zegen, maar zo mag het blijkbaar niet in de pers gebracht worden.
  • Het Nederlandse Blendle is verkocht aan een Frans bedrijf. Welke verkoopsom de Nederlandse oprichter heeft gekregen zegt hij niet. Hij blijft vooralsnog als medewerker/directielid bij het Franse bedrijf werkzaam, maar meestal is zoiets maar een kort leven beschoren.
  • Signify gaat 1,15 miljoen eigen aandelen inkopen. Het moet allemaal in het derde kwartaal gaan plaatsvinden. De aandelen gaan gebruikt worden om werknemers hun beloofde aandelen uit te kunnen keren. Het gaat op de huidige koers om ongeveer 30 miljoen euro.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *