LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 29 juli 2020

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 29 juli 2020

youtube, video,
  • De stad Utrecht denkt dat ze met een fors vergunningsbedrag de populariteit van AirBnB flink terug kan schroeven. Voor een AirBnB vergunning betaal je 1.279 euro! Grote kans dat dit een rechtsgang gaat worden. Mag de overheid op deze manier ingrijpen in een markt?
  • ING Groep heeft 300 miljoen euro afgeschreven op goodwill. Door de Corona crisis is er blijkbaar het eea veel minder waard geworden. Mooie manier om extreme winsten een beetje af te romen.
  • Bij Schiphol is het goed mis. Voor de derde keer in korte tijd heeft er een miljoenen roof plaatsgevonden en nog altijd is onduidelijk hoe de dieven het voor elkaar gekregen hebben. Het gaat op lading diefstallen, waaronder een lading iPhones.
  • Mijn video’s op het Youtube kanaal zijn nu 3.000 keer bekeken. Twee weken geleden was ik nog blij met een paar honderd vertoningen. Nu heb ik al video’s die individueel meer keer gezien zijn als mijn totaal van twee weken terug.
  • In het tweede kwartaal heeft Starbucks 3 miljard minder omzet gemaakt. Uiteraard heeft dit alles te maken met het Corona virus. Het aandeel verloor gisteren bijna 2,4% in waarde.
  • Tesla heeft overal waar het maar mogelijk was overheidssteun aangevraagd. In Nederland ging het om 7 miljoen. In de VS vroeg het bedrijf ook steun aan. Ondertussen is Elon Musk nu geen voorstander meer an steun door de overheid. De vraag is waarom zijn omslag?
  • Transferwise, dat onder andere het buitenlandse betalingsverkeer voor N26 verzorgt, is ondertussen al 5 miljard dollar waard. Enkele investeerders en medewerkers mochten hun gelockte aandelen verkopen en deden dat ook. De Corona crisis is goed voor het bedrijf geweest. Er wordt steeds meer elektronisch overgemaakt en ze hebben extreem lage kosten.
  • Gaat goud naar de $3,500 dollar? Volgens Barry Dawes van Martin Place Securities zou dat binnen twee jaar wel realiteit kunnen zijn.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *