LADEN

Typ om te zoeken

Shady business rondom de Panama Papers (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Shady business rondom de Panama Papers (Tom Lassing)

Wie heeft de onthullingen gedaan rondom de Panama Papers? Dit blijkt voort te komen uit de International Consortium of Investigative Journalists.
Een organisatie die gefinancierd wordt vanuit onder andere Rockefeller en Soros.
Niet voor niets was het eerste ‘slachtoffer’ dat genoemd werd Putin en de nummer twee was Assad.
De kranten die door de formulieren mogen spitten zijn zorgvuldig geselecteerd. De papieren zijn ook niet openbaar. We worden dus heel zorgvuldig ‘gevoed’ vanuit de media. Een media in handen van vooral Amerikaans-Israëlische eigenaren.
De Panama Papers zijn daarmee in beginsel simpelweg Amerikaans/Israëlische propaganda om Putin dwars te zitten. Net zoals in eerdere gevallen stuitert de bal vanzelf ook weer terug naar de VS.
Het is goed dat corruptie openbaar gemaakt wordt, maar dan moet je ook ALLE corruptie openbaar maken. Heeft u in de pers al een naam van een belangrijke Amerikaan of Israëli voorbij horen komen? Tot gisteren niet één!
Hoe kan dat?
Zijn die zo braaf? Denk het niet.
Waarom is de premier van IJsland het eerste het haasje? Weet u hoe in IJsland de banken aan zijn gepakt?
Dit was in mijn ogen simpelweg pure wraak.
Met de ‘onthullingen’ wordt de roep op meer greep op financiële transacties weer groter. De banken en overheden moeten alles kunnen controleren. Niets mag zonder hun toestemming, instemming en controle nog gebeuren.
Ik zeg niet dat de witwaspraktijken en belastingontduiking zaken goed zijn. Verre van dat. Maar wat we als ondoordachte reactie gaan krijgen is een dictatuur op wereldniveau, aangestuurd door de grootste schooiers van allemaal, de bankiers die de politici gekocht hebben.
En dat is nog heel wat erger.
Willen ze ‘echt’ onthullen, dan moeten ze alle papieren openbaar maken. Nog beter is een totale openheid over ALLE bedrijven en trusts in de wereld. Dat zou fantastisch zijn. Het probleem is namelijk simpelweg dat we het mogelijk maken het in sommige landen allemaal stiekem te doen. Maak alle databases openbaar, net zoals je bij de KvK in Nederland van alles over de bedrijven kan opvragen. Die openbaarheid op wereldschaal is beter dan een zeer machtige bankenwereld die de overheid die als enige outsider ook enige inzage geeft.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *