LADEN

Typ om te zoeken

Toekomst van de steden (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Toekomst van de steden (Tom Lassing)

In 1950 leefden er wereldwijd 746 miljoen mensen in steden. Nu in 2016 leven er maar liefst 3,9 miljard mensen in steden.

In Zuid Korea denken ze dat de toekomst voor de steden in de hoogte te vinden is. Bijna iedereen gaat in hun visie wonen in enorme wolkenkrabbers. Alle voorzieningen moeten binnen 15 minuten wandelen te bereiken zijn. Ze hebben daartoe in Songdo IBD een proefstad opgezet. Het zijn vooral luxe flats met prima te bereiken voorzieningen. De flats zijn allemaal voorzien van slimme software om het te verwarmen, verlichten, ventileren, koelen etc.
Kunnen we ons in Nederland voorstellen dat we straks (bijna) allemaal in dit soort luxe flats gaan wonen?
Met de groeiende wereldbevolking worden we er bijna toe gedwongen. Het is niet dat er geen ruimte is. Er is ruimte zat, maar door de afhankelijkheid van betaald werk en de concentratie daar van moeten we allemaal boven op elkaar gaan hokken in steeds groter wordende steden.
In Hong Kong, de stad die als voorbeeld en vooral als waarschuwing mag dienen, leidt dat al tot kooi woningen. Dan is de Zuid Koreaanse versie nog wel even een veel betere.
Liever enorme luxe dan de rampzalige minimale voorzieningen die we in Hong Kong zien.
De vraag is natuurlijk of de prijs voor die luxe straks wel op te brengen blijft als we hutje mutje in enorme steden wonen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *