LADEN

Typ om te zoeken

Schiphol moet ingrijpen

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Schiphol moet ingrijpen

Schiphol

De luchthaven kost heel veel vervuiling. Internationaal hebben we afspraken gemaakt over de beperking van die vervuiling. Ook een belangrijke luchthaven als Schiphol moet daar dus in mee.

Helaas blijft Schiphol ook op dat vlak achter. Men is zo gewend dat voor haar de regels niet gelden dat ze er vanuit gingen dat in dit geval voor haar de regels weer niet zouden gelden.

Paniek alom nu nieuwe aanvragen ineens heel anders ontvangen worden en een rechter de euvele moed heeft om te stellen dat ook Schiphol zich iets van die afspraken moet aantrekken. Hier kan de overheid dan maar niet zo maar over heen stappen.

Past Schiphol zich niet aan, dan moet het aantal vluchten mogelijk terug van 500.000 per jaar naar 400.000 per jaar.

De soep wordt bij Schiphol nooit zo heet gegeten, maar de schrik zit er in.

Hoe kan de luchthaven aan de voorwaarden voldoen?

Ze kan boeren in de omgeving uitkopen. Die boeren gaan dan met hun bedrijf stoppen en die landerijen worden … Ja, wat worden die dan? Wordt dat natuur? Gaan we bewust economische activiteit in andere sectoren om zeep helpen om vervuilende vliegtuigen te blijven faciliteren? Is dat serieus een oplossing?

Zou de uitstoot van de vliegtuigen niet enorm omlaag kunnen? Kan je zwaar vervuilende vliegtuigen niet weren?

Kan passagiers gevraagd worden meer met het openbaar vervoer te komen? Bijvoorbeeld door nog meer belastingen op parkeren te heffen? Kunnen vliegtuigen niet eerder hun motoren uitzetten en dan met elektrische slepers naar hun parkeerplek gebracht worden?

Kan er niet enorm veel zonne-energie opgewekt worden op die enorme vlakte die de lucht haven nu is?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *