LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 dec 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 dec 2021

detroit huizen
  • Mijn huurders in de VS betalen deze maand massaal de huur niet. Punt is, ze hebben geld nodig om elkaar veel te duren cadeaus te geven. Dat wat ze dan niet willen houden brengen ze na kerst terug en ik krijg dan in januari de huur, inclusief 50 dollar boete voor te laat betalen.
  • Ford heeft de bestellingen op haar nieuwste pick up truck dichtgegooid. Er zijn al meer dan 200.000 voertuigen besteld. De vraag is te hoog. Liever even geen bestellingen, dan klanten veel te lang moeten laten wachten nadat ze al besteld hebben. Grootste probleem is niet het krijgen van chips, maar is het krijgen van voldoende batterijen voor deze elektrisch aangedreven pick up.
  • De SPAC van de vorige president van de VS is na twee mooie beursdagen gisteren weer veel van de winst kwijtgeraakt. In mijn ogen is dit typisch weer zo’n onderneming van die man. Veel bravoure, maar het eindigt met een roemloos faillissement. Je moet hem wel nageven. Hij weet het altijd zo te regelen dat anderen er geld op verliezen. Hij is er zelf dan vaak al lang niet meer financieel bij betrokken. DWAC verloor gisteren 13,5% aan waarde. Woensdag won dat aandeel nog 28% toen bekend werd dat nitwit Nunez de CEO zou worden.
  • De inflatie in de VS is het hoogste in 40 jaar. Op dit moment 6,7% in de VS. Dat is ernstig, want spaargeld krijgt dan dus zoveel minder koopkracht.
  • De CEO van Pfizer is van mening dat de vierde vaccin prik zo snel mogelijk gezet moet worden zodra het bedrijf haar vaccin heeft aangepast naar de Omicron versie. Punt is, de verspreiding van Omicron gaat nu zo snel dat mogelijk iedereen het al gehad heeft als eindelijk in maart Pfizer met het aangepaste vaccin komt.
  • Kijk even naar mijn oproep om Kellogg’s te boycotten. In mijn ogen is dat nu gewoon nodig.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *