LADEN

Typ om te zoeken

Sam Bankman-Fried is voorlopig op vrije voeten

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Sam Bankman-Fried is voorlopig op vrije voeten

De rechter had een bail bond van maar liefst 250 miljoen dollar ingesteld. Dit om te voorkomen dat Sammie erg makkelijk naar een ver buitenland zou verdwijnen om via die weg zijn rechtszaak te ontlopen.
Hij was naar eigen zeggen zelf failliet, dus die 250 miljoen dollar zou wel eens een probleem kunnen vormen.
Toch kwam hij snel na de instelling van dit bedrag op vrije voeten. Als hij het zelf niet kon betalen, wie kon dat dan wel en wie wilde zijn of haar naam wel aan Sam verbinden?
Die namen zijn nu bekend en ze zijn in mijn ogen opmerkelijk.
Het gaat namelijk onder meer om Larry Kramer en Andreas Paepcke.
Larry Kramer is een voormalige voorzitter (Dean) van de Stanfors Law School en Andreas Paepcke is een Stanford Universiteit onderzoeks wetenschapper. Daarnaast hebben Sam’s ouders hun woning als onderpand aangeboden. Het gaat hierbij om een woning die 4 miljoen dollar waard is. Daarnaast zijn er van meerdere Stanford Universiteit medewerkers kleinere toezeggingen gedaan.
Ik vraag me af of de universiteit van Stanford zo blij is met deze uitgebreide link aan zo’n groot faillissement.
De advocaten van Sam probeerden de openbaarmaking van de namen en daarmee de link met Stanford Universiteit te voorkomen, maar de rechter vond dat het publiek wel mocht weten hoe de vork in de steel zat.
Sam is aangeklaagd voor de nodige zaken. Ik vertaal het even niet: “wire fraud, securities and commodities fraud, money laundering, and campaign finance violations, claiming he illegally used FTX customer and investor funds.”

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *