LADEN

Typ om te zoeken

Salderingsregeling onder vuur (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Salderingsregeling onder vuur (Tom Lassing)

In Nederland is er voor kleingebruikers met zonnepanelen een salderingsregeling. Je mag de stroom die je panelen overdag te veel opleveren aan het net terugleveren, en dat verrekenen met de stroom die je in de avonduren verbruikt.
Een prachtige regeling waarover door velen kwaad gesproken wordt, maar eigenlijk is het een heel eerlijke regeling. De echte grootgebruikers in Nederland betalen namelijk een fors lager tarief voor energie en mede daarom zijn die niet snel genegen om over te stappen op duurzame energiebronnen. Enkele particulieren doen dat wel en dragen daarbij mee aan de doelstellingen die de regeringen de laatste jaren rondom duurzame energie hebben geformuleerd.
De salderingsregeling staat mede onder druk, omdat de energiemaatschappijen er een hekel aan hebben. Het kost ze geld vinden ze. Uiteraard hebben ze een broertje dood aan consumenten die zelf energie opwekken. Immers, ze bestaan omdat ze energie leveren. Dan is iemand die dat zelf gaat doen natuurlijk geen vriend.
Stel even dat na 2020 deze regeling ten einde komt. Wat dan?
Het gaat dan inhouden dat mensen die overdag wel energie opwekken, maar het niet gebruiken, deze energie gratis aan het net leveren. In de avond gaat energie veel duurder worden en dan moeten deze consumenten de energie duur betalen.

zonnepanelen, energie, duurzaam

27 extra zonnepanelen op het Beursbox.nl dak.

Vanaf dat moment is voor de meeste consumenten een eigen zonnepanelenset geen interessante investering meer… Tenzij…
Tenzij ze er een accuset bij kopen.
Als u de energie van overdag zelf opslaat, dan gebruikt u die als energie in de avond veel duurder is.
Ik verwacht dat na de salderingsregeling energie per uurtarief verhandeld gaat worden. Overdag wordt energie op een zonnige dag dan vrijwel gratis. Wie dan een zonnepanelenset heeft, koopt ook een accuset en die laadt u op met de bijna gratis energie die overdag te verkrijgen is.
Je zou zelfs kunnen overwegen zonder zonnepanelenset een accuset te kopen en overdag gratis de energie op te slurpen, die je dan in de avond gaat gebruiken!
Heeft u wel een zonnepanelenset, dan slaat ook u uw eigen opgewekte energie op.
En in de avond verbruikt u eerst de energie die in de accu opgeslagen is.
Hoe dan ook, NA de salderingsregeling moeten we allemaal aan de huis accuset gaan.
Begin dus maar te sparen.
Zou de salderingsregeling verlengd worden, dan ook prima. Dan kan u van dat spaargeld alsnog een zonnepanelenset kopen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *