LADEN

Typ om te zoeken

De nieuwe Amerikaanse president (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De nieuwe Amerikaanse president (Tom Lassing)

Voor de gein zeggen velen al dat Trump de laatste president van de VS gaat worden. Natuurlijk een geintje, maar als we naar de echte cijfers van de VS kijken, dan kan het maar zo dat de volgende president de laatste president is van de VS als wereldleider.
De VS is namelijk blut.
Ze leeft al jaren op geleend geld en heel de wereld voorziet de VS van dat geld.
Ondertussen leeft de Amerikaan boven zijn stand… En dan moet je weten dat 20% van de bevolking ondertussen al op voedselbonnen leeft. De rest leeft boven de stand en doet net alsof ze nog middenklasse is.
Op de 1% na, die hebben zoveel geld, dat ze van gekkigheid niet weten wat ze er mee moeten doen. Ze doen er dus van alles mee, behalve belastingen betalen.
En dat zie je terug in de VS. De infrastructuur van het land is rot. Dat gaat van bruggen tot waterleidingen.
In Europa hebben we nog het ‘geluk’ gehad dat we tussen 1945 en 1955 tot zelfs in de binnensteden nieuwe waterleidingen en riolen hebben aangelegd. De basis daarvan is dus slechts 70 jaar oud. Dat moet makkelijk 100 tot 120 jaar meegaan. In de VS hadden ze dat geluk niet. De basis daar is ruim 100 jaar oud. En dat is toch echt wel richting het economische maximum aan het gaan.
En geld is er niet om het probleem massaal aan te pakken.
Men wil er in de VS geen belastingen voor betalen.
“Make America great again” kan alleen maar als je er ook belastingen voor gaat heffen. Tenzij je die belastingen de wereld op gaat leggen. Dat is wat Trump voorstaat. Mexico moet de muur maar betalen en China de waterleiding en Europa de riolen…
Japan moet dan de bruggen maar betalen.
En doe je het niet, dan zal je wel voelen hoe Amerika jou kan raken.
En probeer je dat niet als Amerikaanse president, of faal je in je poging, dan is het over met de hegemonie van de VS.
Het is dan niet “de laatste president van de VS” maar wel de laatste president van de VS als wereldleider. Die kans wordt steeds groter en zo happig zou ik er niet op zijn om dat baantje te verkrijgen. Het afbreukrisico is enorm.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *