LADEN

Typ om te zoeken

Ruzie Facebook en Soros

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Ruzie Facebook en Soros

facebook, fout

Facebook en George Soros hebben een forse ruzie. Het is zo hoog opgelopen dat vanuit de top van Facebook een onderzoek gevraagd is naar de financiële handel en wandel van de miljardair. Dit nadat George Soros een paar keer, waaronder op de bijeenkomst in Davos, zwaar negatief was geweest over Facebook.

facebook, fout

Wat ze in de top van Facebook wilden weten, was of Soros eventueel Facebook aandelen geshort had. Immers dat zou een (illegale) actie zijn die volgens de Facebook top zou verklaren waarom deze miljardair het zo voorzien had op hun brave bedrijf.

Dit vraagstuk hadden ze in feite bij de beursautoriteiten moeten neerleggen en niet zelf laten onderzoeken.

Soros was boos op Facebook vanwege de macht die het bedrijf verkregen had en hoe ze met die macht omgingen. Fake news was via Facebook verspreidt en niet zelden was Soros daar slechtoffer van geworden. Hij was echter ook boos omdat Facebook een PR bedrijf had gehuurd dat fors uit de bocht schoot en in feite dát deed waar Facebook zelf in feite tegen op had moeten treden.

In de ruzie gooide Facebook het zelfs even richting Soros op de antisemitisme boeg. (Als je een argument niet kan winnen, noem de ander dan een antisemiet. De snelle manier om een ander even weg te zetten als Nazi. Het werkte tot voor kort belachelijk goed) Die strategie bleek bij Soros bepaald niet te werken. Ze waren namelijk even vergeten dat hij ook joods is… Dan is het “ik ben een bedrijf met een joodse CEO en daarom ben je tegen me’ niet te werken. Qua PR strategie is Facebook echt nog een blunderende reus die fout op fout stapelt. Die George Soros had pertinent een punt met zijn kritiek. Facebook mag misschien zelfs wel blij zijn met zijn kritiek. Ze zouden er wel eens een beter bedrijf van kunnen worden. Tenminste, als ze eens een keer wat gaan doen met de terechte kritieken.

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *