LADEN

Typ om te zoeken

Russische besparingen

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Russische besparingen

We hebben het in het westen veel over hoe Rusland geraakt wordt door de oorlog en door de sancties. Er zijn echter ook enorme besparingen die juist nu door Rusland worden doorgevoerd. Die enorme besparingen horen we niemand over en ze worden volgens mij ook niet meegerekend.
Waar gaat het dan over?
Rusland heeft zeker 30.000 gevangenen overgedragen aan de Wagner group met de opdracht dat die mannen vooral niet terug dienen te keren. 30.000 dure (criminele) Russen die iedere dag door Rusland gevoed en bewaakt moesten worden. Nu zijn die mannen geen kostenpost meer.
Ook worden werklozen die een uitkering willen hebben doorgestuurd naar de recruteringcentra. Wil je een uitkering? Dacht het niet, ga maar vechten voor je land. Letterlijk tienduizenden en mogelijk al meer dan honderdduizend uitkeringstrekkers zijn naar het front gestuurd. Het aantal werklozen in Rusland is na een piek in de zomer van 2022 nu weer enorm afgenomen. De hoeveelheid werkloosheidsuitkeringen ook. Veel Russen zien nu ook af van een uitkering. Ook een enorme besparing voor de Russische overheid.
Horen we nooit iemand over, maar het zijn wel degelijk substantiële bedragen waar we over praten.
De Russen die als soldaten ingezet worden, krijgen overigens geen oorlogsvergoeding of buitenlandvergoeding. Er is immers geen oorlog en ze gaan Rusland niet uit. Ook de voorheen Oekraïense provincies zijn immers tegenwoordig Russisch grondgebied. Ook een slimme zet waarmee Rusland heel veel geld weet te besparen.
Rusland ging misschien wat naïef de oorlog in, maar in sommige opzichten zijn de Russische autoriteiten helemaal niet stom.s

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *