LADEN

Typ om te zoeken

Royalty aandelen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Royalty aandelen

royalty

De meeste bedrijven hebben slechts enkele producten of diensten waarop ze draaien. Kijk naar een Albert Heijn, dat supermarkten heeft en sinds kort met Bol.com ook een online aanwezigheid kent. Ze hebben veel supermarkten, dus gaat het mis bij één, dan is dat niet direct een probleem, maar als de leveranties naar alle supermarkten spaakloopt, dan hebben ze een probleem.
Mijnbedrijven hebben vaak één of hooguit enkele actieve mijn waaruit ze hun inkomen hebben. Is er een probleem in de mijn, dan heeft dat direct enorme consequenties voor de resultaten van het bedrijf.
Dat is heel anders als we het hebben over Royalty bedrijven. Die hebben vaak in 100+ bedrijven hun belangen en ze krijgen vanuit de productie van die bedrijven maand na maand hun deel overgemaakt.
Waarom die mijnen dat doen?
Het Royalty bedrijf heeft dat belang opgebouwd toen de mijn opgestart werd. Het royalty bedrijf maakte bijvoorbeeld een miljoen dollar over waarmee de mijn kon worden opgestart, maar krijgt nu gedurende de productie uit de mijn 2% van de totale productie overgemaakt.
Zo’n royalty bedrijf kan zulke belangen in heel veel mijnen en andere productiebedrijven hebben opgebouwd. Ze hoeven slechts iedere maand het geld op de rekening zien verschijnen.
Een deel van dat ontvangen geld gaat weer in nieuwe royalties gebracht worden en een deel gaat als dividend uitgekeerd worden aan de aandeelhouders.
Het is een enorm mooi business model gebleken en menig Royalty aandeel staat op een verwachte K/W van boven de 40.
Het zijn deze aandelen die het mogelijk maken om er in 25 jaar miljonair mee te worden. Je moet echter wel enige discipline hebben…
Bestel hier het rapport

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *