LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 dec 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 dec 2019

Brexit

Met een grote meerderheid hebben de Engelsen gekozen voor de Brexit. Het is duidelijk en het moet dan ook maar snel worden afgerond. Mogelijk dat e.e.a. zonder deal al op 31 januari 2020 voor elkaar gebracht kan worden. De problemen die er door ontstaan gaat Boris Johnson oplossen heeft hij gezegd. Hij heeft immers een plan. Helaas is dat plan nog niet openbaar gemaakt. Argwanende burgers zouden dus kunnen denken dat er helemaal geen plan is en dat hij bluft, maar alleen zijn politieke vijanden denken dat. Het Engelse volk heeft een enorm vertrouwen in de man.
Probleem dat nu ontstaat is het feit dat in Schotland de meerderheid van de kiezers heeft gekozen voor de partij die pertinent niet uit de EU wil stappen. De uiteenvalling van het VK staat dus nu ook in de sterren geschreven. Officieel is Schotland nog altijd een onafhankelijk land binnen de Engelse unie.

Gisteren eindelijk weer eens tijd gevonden om Beursstart.nl bij te werken. Ook is onderaan de Beursbox site het nieuwsbrief archief weer actief geworden. Als u de nieuwsbrief een keer niet ontvangen heeft, dan kunt u deze hier terugvinden.

Aramco is op de tweede beursdag van het aandeel naar een waarde van in totaal 2 biljoen dollar gestegen. Overigens zijn maar heel weinig aandelen beursgenoteerd.

In Nederland is de wegenbelasting goed voor een opbrengst van maar liefst 6,1 miljard euro. Dat klinkt als een hoog bedrag, maar een bedrijf als Alibaba maakt dat bedrag op sommige dagen in omzet in enkele uren tijd.

Nog weer een maand vertraging voor de Boeing 737 Max toestellen. Ze mogen nu pas op z’n vroegst in februari weer vliegen.

Lyft heeft aangegeven dat het bedrijf ook auto’s wil gaan verhuren. De aandelen van autoverhuurbedrijven Avis en Hertz sloten flink lager. Vooralsnog zal Lyft alleen in twee delen van Californië de service verlenen.

In de VS komt er weer een deadline aan voor het overheidsbudget. Voor 20 december moeten er weer wetten worden goedgekeurd waarmee de Amerikaanse overheid wederom meer geld kan uitgeven. In het congres zijn ze er al uit, maar Trump moet nog wel zijn zegen over de compromissen geven. Het heikele punt is dat in de wetten staat waar het geld wel en niet aan mag worden uitgegeven.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *