LADEN

Typ om te zoeken

Rood mogen staan kan u duur te staan komen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Rood mogen staan kan u duur te staan komen (Tom Lassing)

Misschien heeft u een bankrekening waarop u rood mag staan. Misschien heeft u zelfs wel verschillende bankrekeningen waarop u rood mag staan. Dit feit alleen al kan uw aanvraag voor een (hypotheek)lening danig in de weg staan. De kredietverstrekker mag namelijk dit bedrag dat u rood mag staan aanmerken ALS bedrag dat u rood zal staan.
U mag het, u gebruikte het misschien nooit, maar bij uw kredietaanvraag gaan ze er vanuit DAT u dus maximaal rood zult staan. Deze rekeningen staan aangetekend bij het BKR in Tiel!
Dat wetende is het misschien toch handiger om deze kredietmogelijkheid bij uw bank even in te perken. Het is wat zuur als u denkt dat u makkelijk aan de voorwaarden voldoet, want u heeft geen enkele lening lopen en dan blijkt u ineens een zogenaamde schuld van 20.000 euro te hebben omdat u op vijf bankrekeningen 5000 euro rood mag staan.
Dit was wat de AFM er over zei:
“Een kredietaanbieder dient zich te houden aan kredietnormen om ervoor te zorgen dat de lening die u aangaat verantwoord is. Bij deze beoordeling wordt iedere kredietfaciliteit waar u over beschikt meegenomen in de beoordeling of de nieuwe lening verantwoord is. Roodstand op een betaalrekening wordt hierin meegenomen, omdat u een mogelijkheid hebt om rood te staan. Ook al staat uw wellicht niet of nauwelijks rood, u hebt de mogelijkheid om rood te staan en daarom moet dit worden meegenomen.”

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *