LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 april 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 april 2017

De beurzen hebben ineens de weg omhoog weer gevonden. De volgende ronde is begonnen.
– Philips Lighting heeft een hogere winst bekend gemaakt. De omzet bleef vrijwel gelijk. Led verlichting is binnen de onderneming goed voor 61% van de omzet. Het ging vooral beter omdat vorige jaar de ‘scheiding’ van Philips in de boeken geplaatst werden. Die kosten waren er nu niet.
– De omzet van speelgoedfabrikant Mattel is fors gedaald. De kwartaalomzet was 15% dan een jaar geleden. Er werd 113 miljoen verloren en dat was fors meer verlies dan waarop analisten hadden gerekend. Het aandeel was gisteren tijdens beursuren iets hoger. De cijfers kwamen nabeurs en de verwachting is dat het aandeel vandaag fors lager zal openen. In de nabeurse handel verloor het aandeel 6,78% aan waarde.
– Schandaal in CEO land. De CEO van het bedrijf Arconic Inc lag al enige tijd onder vuur door aanvallen van de miljardair Paul Singer. Deze Singer kreeg nu van de CEO een brief waarin verwezen werd naar een blijkbaar enigszins uit de hand gelopen feestje in 2006. De CEO wilde daarmee de miljardair in verlegenheid brengen om zo de aanval op zijn positie af te slaan. De CEO is nu alsnog zijn baan kwijt, want zo ga je niet met elkaar om.
– Officieel is de droogte over in Californië. Steeds meer boerenbedrijven gaan er op de fles omdat ze toch geen toegang tot betaalbaar water meer hebben. Er is vrijwel geen oppervlaktewater meer en grondwater moet ook van steeds dieper opgepompt worden. Wat ze nu ook zien, is dat land begint in te klinken. Als het dan regent zien ze dat rieveren ineens een heel andere loop hebben gekregen en dat waardevolle landbouwgrond wegspoelt.
– Bank of America verraste deze week met beter dan verwachte cijfers. De koers daalde echter nadat de CEO uitleg had gegeven. De reden van de daling? Net als bij andere banken nam BAC een daling van de hypotheekactiviteit waar. Dat wordt als slecht teken voor de huizenmarkt en de economie gezien en dus slecht voor de bank. Daarbij had BAC haar reserves voor tegenvallende hypotheekterugbetaling laten afnemen. Beleggers zijn daar niet blij mee.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *