LADEN

Typ om te zoeken

Robinhood aangeklaagd

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Robinhood aangeklaagd

Het bij jongeren razend populaire Robinhood zegt zelf dat ze gratis voor gebruikers is. Je betaalt volgens de service geen provisie bij aan- en verkoop. Dat blijkt niet geheel waar. De reden dat ze gratis zijn, is dat ze een bar slechte order uitvoering kennen en die slechte order uitvoering houdt in dat klanten tegen een slechtere/ongunstige koers zaken doen. Je betaalt dus geen commissie, maar je betaalt wel meer bij aan- en verkoop. Het verschil met de betere koers die ook mogelijk is, is een verkapte provisie.
Robinhood heeft daarvoor contracten afgesloten met verschillende brokers en krijgt een kick back vergoeding vanuit die gemaakte winst.
Als klant ben je dus, volgens de partij die de aanklacht heeft ingediend, bedrogen door Robinhood.
Ze hadden gewoon eerlijk moeten zijn over het feit dat je uiteindelijk vanwege die slechte koersuitvoering dus wel een provisie kwijt bent.


Dit soort bedrog is waarom ik in 1993 begonnen ben te schrijven over de financiële markt. Keer op keer komen ze met leuke producten die uiteindelijk toch weer een form van bedrog in zich verweven hebben. De financiële tovenaars kunnen maar niet loskomen van hun criminele inslag. Waarom had hier niet gewoon eerlijk over gecommuniceerd kunnen worden? Was het ’te’ belangrijk voor de marketing? Ik hoop dat ze een enorme boete gaan krijgen EN dat de top van het bedrijf er zelf ook financiële schade van gaat krijgen. Ik vrees echter dat misdaad hier wederom loont.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *