LADEN

Typ om te zoeken

Rijk worden met aandelen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws Opties

Rijk worden met aandelen (Tom Lassing)

Het is zo dat er beleggers zijn die echt rijk geworden zijn met het beleggen in aandelen. De bekendste daarvan is Warren Buffett. Toch is dat niet helemaal zo. Hij is CEO van een enorm bedrijf dat dankzij de cashpositie van een verzekeringsbedrijf aandelen kon kopen. Hij is niet een particulier die op de beurs aandelen kocht en verkocht en daar rijk mee werd.

U zult niet veel mensen treffen die serieus rijk zijn geworden met alleen maar op de beurs aandelen te beleggen. Eerder andersom. U treft veel mensen aan die serieus veel geld zijn kwijtgeraakt door op die manier in alleen aandelen te beleggen.
Hoe zo’n drama te voorkomen?
De vraag is of het te voorkomen is. Pech is een belangrijk onderdeel van het beursgebeuren. Je zal maar de pech hebben van een boortorenongeluk net nadat je in de oliesector gestapt bent. De vraag is of je dan de cash en de ballen nog hebt om er van te profiteren door goedkoop extra in te kopen.
Andere keren dat je pech had kunnen beleggers vaak wel aangerekend worden. In 1999 starten met beleggen bijvoorbeeld. Wie dat deed is het aan te rekenen dat daarna bijna al het geld verloren werd.
Meestal worden beleggers rijk door de combinatie van een (achteraf bezien) goed thema kiezen en dan met het geld weer extra dingen ondernemen die geld opleveren. Voor mij was het kiezen voor goud toen ik na 2003 weer de beschikking over een cashpositie kreeg. Een goede keuze waarbij ik in 2011 de winst nam en mijn woonboerderij gekocht heb.
Ik verdiende mijn inkomen met mijn bedrijf, maar verdiende nét dat extra vermogen door forse koerswinsten in de goudsector. Ineens was ik financieel ‘los’ en na een kwart eeuw ploeteren was daar ineens financiële vrijheid.
Het is daarom niet gek dat ik persoonlijk een sterke voorkeur heb voor thema keuzes. Dat hoeft niet één thema te zijn, maar wie op 25 thema’s gokt heeft het ook niet begrepen.

In de komende BeursAccent Nieuwsbrief zal dieper ingegaan worden op dit onderwerp.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *