LADEN

Typ om te zoeken

Het orakel sprak (2) (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het orakel sprak (2) (Tom Lassing)

Afgelopen weekend was de jaarlijkse happening in Omaha. De aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway. Een aandeelhoudersvergadering als geen andere.

Opmerkelijke uitspraak van Warren Buffett: Als ik dood ga, gaat het aandeel Berkshire Hathaway in waarde omhoog. Opmerkelijk omdat de consensus nu is dat het aandeel waarschijnlijk een dreun van tussen de 10 en 20% te verwerken krijgt zodra bekend wordt dat Warren Buffett overleden is. Waarom denkt Buffett er zelf anders over? (Buffett is 86 en Munger is 93)
Ten eerste denkt Warren dat het aandeel al direct in koers zal stijgen. De volgende dag al. Als hij ongelijk heeft, dan mag je hem daar op aanspreken…
Maar nu serieus, hij denkt het omdat er direct speculaties ontstaan over wie hem zal opvolgen en dat zal dus heel veel aandacht op het aandeel brengen en als gevolg daarvan een stijgende koers.
Buffett hoopt dat zijn opvolger iemand is die al rijk is, zodat deze niet 100x meer geld wil verdienen dan hij of zijn nodig heeft.
Met deze uitspraak geeft Warren Buffett wederom aan dat er blijkbaar nog geen aangewezen opvolger gevonden is. Beleggers hoopten er op dat de opvolgingskwestie al geregeld zou zijn, zodat er geen gat valt en de onderneming ook niet in strijd uit elkaar zal vallen.
Warren Buffett en Charlie Munger hebben zaterdag drie uur lang vragen van aandeelhouders beantwoordt. Opmerkelijk is dat kritische vragen door mede-aandeelhouders werden weggehoond. Men wil er vanuit de zaal van geen kritiek horen. Heel jammer, want Buffett en Munger zijn altijd bereid om lastige vragen te beantwoorden. Juist die geven een goed inzicht in hoe deze mannen naar bedrijven kijken.

Een grappige noot: Wat wil je dat mensen na je overlijden over je zeggen? Antwoord Warren: Ik wil dat ze dit zeggen: “Dat is het oudste lijk dat ik ooit gezien heb.”
Een andere van Charlie: Ik zou graag weten waar ik kom te overlijden. Dan zou ik er namelijk nooit heengaan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *