LADEN

Typ om te zoeken

Steenkoolsector toekomst (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Steenkoolsector toekomst (Tom Lassing)

President Trump heeft de staten waar de Amerikaanse steenkolen velden liggen de belofte gedaan dat hij de banen terug zal brengen door deze sector weer alle ruimte te geven.
Hoewel hij na 100 dagen nog nergens is gekomen, zien we al wel dat hij de intentie heeft om zich aan die belofte te houden.
Om namelijk de steenkolensector weer op te doen leven is het nodig dat de VS alle milieu-eisen laat varen. Trump heeft daar al de nodige executive orders voor getekend.
De steenkolen bedrijven kunnen dus gaan investeren, maar gaan ze dat ook doen?
Natuurlijk is het mooi voor hen dat ze nu alle ruimte weer krijgen, maar de bazen van die bedrijven weten ook dat de meerderheid van de Amerikaanse bevolking liever schone lucht heeft, dan een paar extra steenkolenmijn banen.
Daarnaast is het werk in die mijnen bijzonder ongezond. In een moderne maatschappij zijn er maar weinig mensen die bewust kiezen voor een baan die je letterlijk 20 jaar van je leven kost, omdat je simpelweg gemiddeld 20 jaar eerder zal sterven.
Als de bazen dus gaan investeren, dan is het in technieken die het mogelijk maken dat je de mijn kan bewerken met zo min mogelijk menskracht.
Dat vergt dus totaal andere mijnwerkers omdat het veel minder om harde fysieke arbeid zal gaan en meer het werken met machines die op afstand en met computers gestuurd worden. Hoewel Trump dus banen beloofde, ziet het er naar uit dat Amerika wel de luchtvervuiling gaat krijgen, maar niet de banen.
Ondertussen vernietigt Trump in de zonne-energie sector enkele honderdduizenden banen omdat hij nu eenmaal niets met die sector heeft.
Toen Trump nog geen Alzheimer had, toen bestond zonne-energie als sector nog niet. Hij heeft niets met die sector, omdat deze sector in ‘zijn wereld’ niet bestaat. De man leeft nog in de jaren tachtig en hou zijn opvattingen maar eens tegen de manier waarop men toen in het leven stond.
De kans dat na vier jaar Trump Amerika definitief overstapt op duurzame energie en een totaal andere politieke stroming is enorm groot. Ik zou als belegger dus niet inzetten op de steenkolen sector, want hoe dan ook is het in mijn ogen bijna afgelopen voor ze. Ze blijven wel bestaan, maar na vier jaar Trump is er straks alleen nog maar krimp voor die sector.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *