LADEN

Typ om te zoeken

Rendementen op slechte leningen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Rendementen op slechte leningen

Een jaar geleden kwam er bij Neo Finance een grote investeerder bij waardoor het platform toen maandenlang niet interessant was voor de overige deelnemers. Theoretisch was het te beargumenteren dat het een tijdelijke dip was, maar veel kleine accounthouders hebben dat toen niet afgewacht. Ze namen afscheid van het platform en vooral hun slechte leningen werden met interessante kortingen in de Secundaire Markt ingebracht.
Ik heb toen veel van die slechte leningen opgekocht met kortingen van tussen de 20% en soms zelfs 70%.
Een deel van die leningen zal niet meer tot uitkering komen en moet ik dus gaan afschrijven. Maar een groter deel is al wel tot betaling gekomen en die leningen worden door de korting nu heel snel heel interessant. De rente is er vaak aanzienlijk op en over het te laat afgeloste bedrag betaalt de lener nu dus ook die rente. Dat maakt dat ik heel leuke rendementen voorbij zie komen. Zo zag ik een lening waarop ik 80% rendement maak. Dat was één van de leningen met de hoogste korting en een hoge rente en de lener is nu weer gaan afbetalen.
Helaas is het nu zo dat er nog maar weinig interessante leningen in de Secundaire Markt staan. Gisteren kocht ik een lening met slechts 3% korting. Een goedlopende lening. Dan durf ik dat wel aan. Ik zou graag meer lenigen met 30% of meer korting kopen, maar ze zijn er helaas simpelweg niet.
Het gaat weer goed met het platform en dan stoppen er geen teleurgestelde investeerders.
Kijk hier voor meer informatie over Neo Finance.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *