LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 dec 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 dec 2022

  • Tussen de middag ga ik in het lunchwebinar een Chinees aandeel bespreken. De koers steeg deze week al meer dan 25% en dat is geen verrassing. Zelfs de grote Amerikaanse hedgefunds zitten in dit aandeel. Klik hier om er om 12:30 uur live (online) bij te zijn.
  • De laatste maand van het jaar is weer begonnen. We hebben nog slechts drie volle weken te gaan in 2022. Kerst en oud en nieuw vallen dit jaar ongunstig voor de werkenden.
  • Is daytrading misschien iets voor jou? Morgenmiddag geeft Aloys Mattijssen in Best een presentatie! Hij laat zien hoe iedereen in staat is om heel gestructureerd de markt te bespelen. Kijk hier voor meer informatie.
  • Uniper heeft Gazprom in Stockholm aangeklaagd voor vele miljarden. Uniper had een contract met Gazprom voor de levering van Russisch gas. Gazprom leverde dat gas niet en bleef dus in gebreke. Uniper heeft hierdoor 11,6 miljard moeten uitgeven om elders gas op te kopen en eist dat bedrag nu van Gazprom.
  • Heineken heeft de bierprijzen voor de horeca met 10% omhoog gegooid. Al eerder dit jaar ging de prijs met eerst 3,4% en later met 5,8% omhoog.
  • De voormalige CEO van FTX claimt dat hij geen fraude pleegde. Ik ben benieuwd of dat standpunt bij de rechter volgehouden kan worden. Het heeft er toch alle schijn van dat er dingen met geld van klanten gedaan is die niet door de beugel konden.
  • Gaat India in 2023 de derde economie in de wereld worden? S&P denkt dat het mogelijk is en dat het land zowel Japan als Duitsland voorbij gaat streven. De economie van India zou daarvoor moeten verdubbelen. Dat is mogelijk bij een structurele groei van 7% per jaar.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *