LADEN

Typ om te zoeken

Rendement op groene energie (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Rendement op groene energie (Tom Lassing)

Ik had afgelopen zaterdag een Open Huis vanwege de Duurzame Huizen Route. Leuk in gesprek gekomen met enkele personen die actief iets willen doen met zelf energie opwekken. Soms vanwege het geld, soms vanwege heel andere motieven.
Dit is een financiële nieuwsbrief en ik richt me daarom bewust op het financiële doel.
Sparen levert niets meer op en de vraag is hoeveel spaargeld u op dit moment moet hebben.
Ik wil u het volgende meegeven…
Stel even, u heeft 10.000 euro spaargeld waarbij u eigenlijk ook wel weet dat 5000 op dit moment en de aankomende tijd wel genoeg is. (het bedrag doet er niet zo veel toe, het is maar een voorbeeld)
Door voor 5000 euro zonnepanelen te kopen, kunt u uw maandelijkse energierekening flink omlaag halen. Die 5000 investering, die gaat u de komende jaren in maandelijkse besparingen terugkrijgen. Stel dus dat u over 5 jaar die 10.000 weer nodig heeft, dan is dat al bijna mogelijk vanuit de besparing vanuit de energierekening. Als u het verschil dan maar wel iedere maand terug naar de spaarrekening brengt. (Terugverdientijd voor perfect liggende panelen is ongeveer 7 jaar. Wie zelf installeert of heel scherp inkoopt kan zelfs binnen 5 jaar terugverdienen.)
U weet wat u de afgelopen jaren aan energie uitgegeven heeft. U gaat zien hoeveel dat de komende jaren zal zijn. Het verschil moet u naar uw spaarrekening brengen.
Daarmee blijft uw ‘kostenpost op energie’ even hoog. U maakt het echter niet allemaal meer over aan een energiemaatschappij, maar u betaalt uzelf.
Ik ga zo’n deal ook met mijn kinderen maken. Die gaan nu zelfstandig wonen en ik ga aanbieden hun zonnepanelen opzet te betalen.
Ze betalen straks per jaar 200 euro minder aan energie op basis van de marktprijs. Daarbij betalen ze ‘gewoon’ hun energie rekening en ze betalen mij een deel namelijk over de energie die de panelen opbrachten. Ten opzichte van de marktprijs zijn ze echter 200 euro per jaar goedkoper uit. Die garantie geef ik ze.
Zo hoeven ze zelf niet te investeren in de panelen. (Ze hebben op dit moment genoeg kosten) maar profiteren ze al wel van een lagere energieprijs.
Ik heb daarbij wat geld goed kunnen inzetten, want ondanks die 200 euro korting die ik ze geef, is het voor mij nog altijd een leuke investering.
Nu maar hopen dat ze niet binnen 10 jaar willen verhuizen. Dat zou het wat ingewikkeld kunnen maken.

In de bijlage bij de nieuwsbrief vandaag een aanbieding van een zonnepanelen aanbieder.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *