LADEN

Typ om te zoeken

Regulering crypto’s

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Regulering crypto’s

Het jaarlijkse economische event van de elite in Davos zag een oproep van de Indiase premier voor wereldwijde samenwerking om crypto handel te reguleren.
Dat die oproep van Modi komt, is geen verrassing. Hij is in India al heel actief met een herstructurering van het monetaire bestel. Zo heeft hij een heel populair bankbiljet ineens uit de roulatie genomen, hetgeen voor een enorme ophef en veel economische schade heeft gezorgd.
Daarop zijn heel veel Indiërs overgestapt op crypto’s, omdat ze de overheid niet meer met geld vertrouwen. Dat laatste was dan weer tegen het zere been, want de overheid wilde met het wegnemen van het biljet meer invloed op geld en verkreeg er uiteindelijk juist minder invloed op.
Het alternatief crypto’s hadden ze te weinig rekening mee gehouden.
In feite zegt Modi dat hij Crypto’s liefst zou verbieden, maar hij is politicus genoeg om dat zo niet hardop te zeggen. Regulering is het toverwoord. Dat voelt als positief, terwijl het hem in werkelijkheid gaat om wereldwijde verboden.
De soep wordt echter niet zo heet gegeten. Zou je crypto’s echt willen verbieden, dan kom je snel in een juridisch mijnenveld. Het zijn immers aan de ene kant geen munten (want dat stel je als overheid) en waarom wil je ze dan verbieden? Airmiles zijn ook te sparen en geen munten. Je kan er wel wat mee kopen.
Wil je het als overheid verbieden, dan moet je het in feite eerst officieel munten maken EN DAN kan je reguleren.
Maar als je het munten maakt, dan ontstaat een nieuwe dimensie… Dan gaan ontwikkelingen nog veel sneller, want welke wel en welke niet?
Kortom, puur vanuit die hoek zie ik niet snel een algeheel verbodem voor crypto’s komen.

Beleg nu in een crypto index!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *