LADEN

Typ om te zoeken

92.000 leegstaande huizen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

92.000 leegstaande huizen

Na ruim zeven jaar aan slopen, renoveren en herontwikkelen staan er in Detroit nog altijd 92.000 woningen leeg.
Een ongehoord groot aantal en helaas is het zo dat veel van die woningen uiteindelijk gesloopt gaan worden.
Het betreft nog altijd een enorm aantal woningen en het blijft een groot probleem. Het is alleen wel zo dat het probleem niet in alle wijken speelt. Men heeft het behoorlijk wijk voor wijk aangepakt.
De snelheid van de aanpak is er wel uit.
De prioriteiten werden verlegd. Eerst was het de grootste bronnen van criminaliteit en vervuiling er uit snijden. (de ruïnes werden bewust steeds in brand gestoken met een enorme luchtvervuiling tot gevolg)
Daarna werden straten waarbij slechts enkele huizen verpauperd waren aangepakt. Met één kleine ingreep kon zo een hele straat enorm geholpen worden. Juist in dit soort straten was ik koper van huizen die nog gerenoveerd konden worden.
Vervolgens hadden de ergste wijken aangepakt moeten worden, maar toe kwam de vorige president aan de macht en werden de prioriteiten vanuit de federale overheid veranderd.
Nu zou de zaak weer opgepakt kunnen worden maar… Ja, wat maar… De geest van de vorige regering waart nog rond. De ontkenning van het verlies, de angst voor een verrechtsing is enorm sterk. De regering Biden is niet zo sterk als de regering Obama was in armoede bestrijding. Het is geen nummer één prioriteit. Dat laat zich nu voelen.
Detroit ontwikkeld zich verder, maar daar waar voorheen heel de stad een probleem had, zie je nu steeds meer concentratie van problemen in specifieke wijken. Dat terwijl er dus ook zwarte wijken zijn waar de problemen vrijwel voorbij zijn.
https://www.detroitvastgoed.nl

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *