LADEN

Typ om te zoeken

Rechtszaak bezoeken

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Rechtszaak bezoeken

Vanmiddag ga ik als toehoorder een rechtszaak bezoeken. In 2018 bestond ons dorp 200 jaar als zelfstandige entiteit. Een groot feest werd georganiseerd.
Daar werd enkele tonnen aan subsidie tegen aan gegooid en zowel gemeente als enkele ondernemers en vrijwilligers gingen aan het werk. Ik deed zelf ook mee voor een bedrag van 750 euro en organiseerde een lokale markt en klompenrun. Heel goed geslaagd en precies binnen budget gebleven.
Helaas was dat niet overal het geval. Het grootste feest kreeg 200.000 euro subsidie en ging vervolgens voor ruim 200.000 euro het schip in. De organisatoren betaalden zichzelf wel uit, maar catering (mijn dochter en schoonzoon), bewaking, de drankleverancier, de kunstenaars etc. konden naar hun geld of minstens een aanzienlijk deel van hun geld fluiten.
De organisatoren noemden zichzelf vrijwilligers, maar pakten wel ieder zo’n 10.000 euro uit de kas. Het vermoeden is dat er ook sprake is van fraude, want de cijfers kloppen niet met wat er in de branche gebruikelijk is. Op drank zit een bepaalde marge, maar die was bij dit evenement heel veel lager. Dat is vreemd.
De curator komt binnenkort met een rechtszaak, maar de bewakingsfirma wilde dat niet afwachten en heeft daarop de organiserende persoon met wie ze te maken hadden persoonlijk aangeklaagd.
Zelf had ik liever gewacht op de curator en dan de ondernemers daarna eventueel gezamenlijk als benadeelden aangepakt, want de curator doet diepgaand onderzoek. Na zijn rapportage en rechtsgang sta je in mijn ogen sterker. De bewakingsfirma wilde daar niet op wachten en wil de persoon aanklagen voor deze zich persoonlijk failliet laat verklaren, zoals één van de andere organisatoren dat ondertussen ook al deed. Ik weet niet of zo’n stap ze echt kan helpen, maar opmerkelijk was het wel.
Hoe dan ook, een goede zaak dat de rechter er naar kijkt. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat verlopen. Mijn dochter en schoonzoon zitten nu in Colombia en kunnen er niet bij zijn. Vandaar dat ik er naar toe ga.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *