LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 18 nov 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 18 nov 2022

  • Gistermiddag heb ik de hele middag als bezoeker in de rechtszaal van het gerechtshof in Eindhoven gezeten. Eén van de vier ondernemers die ook mijn dochter en schoonzoon benadeeld hebben werd er aangeklaagd door een andere benadeelde. Op 18 januari is de uitspraak. Ik heb hier over mijn middag geschreven.
  • Rio Tinto heeft gesprekken met tegenstanders van de overname van Turquoise Hill stopgezet en gaat nu door met de beoogde overname van Turquoise Hill zonder instemming van die tegenstanders van de deal.
  • Eerder deze week besprak ik in een video Energy Fuels. Ik was enthousiast over de beoogde verkoop van hun Alta Mesa uraniummijn. Gisteren werd duidelijk dat meerdere analisten het een goed idee vinden dat ze via die verkoop weer cash in de onderneming verkrijgen. Die cash zal helpen een aantal stilgelegde mijnen weer op te starten, zonder dat er nieuwe aandelen uitgegeven hoeven te worden. Een goede zaak, maar dat zei ik al in deze video.
  • BHP wil Oz Minerals overnemen, maar liep tegen het feit aan dat aandeelhouders van Oz iets meer verwacht hadden. Daarop heeft BHP het bod verhoogd. Het eerste bod was 25 A$ per aandeel. Dit nieuwe bod komt uit op A$28,25 per aandeel. De totale prijs voor Oz komt daarmee op 6,4 miljard Amerikaanse dollars.
  • Riot Blockchain heeft het volgens enkele analisten moeilijk nu de crypto markt en de koers van bitcoin zwaar onder druk staan. Het kan haast niet anders of het bedrijf moet daar ook flink last van hebben. De koersdoelen van analisten is daarom fors omlaag bijgesteld. Nog altijd verwachten ze een verdubbeling van de koers in 12 maanden. Ik moet het nog zien.
  • Gisteren waren eigenlijk alle uraniumaandelen wel lager. Ook dat heb je soms, ondanks dat het een zeer kansrijke markt is.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *