LADEN

Typ om te zoeken

Recessie in aantocht (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Recessie in aantocht (Tom Lassing)

Overal lezen we hoe goed het met de economie gaat. Dat klopt…
Maar op het hoogtepunt van de economische cyclus is het optimisme maximaal.
Iedereen is helemaal optimistisch en blijft dat, terwijl de muren om ons heen in beginnen te storten.
Amerika maakt met iedereen ruzie, Europa lost het vluchtelingen en illegalen probleem maar niet op, dictators komen her en der fors opzetten, de EU grijpt steeds meer macht.
Het maakt allemaal niet uit, de sentimenten blijven positief, want de lonen gaan eindelijk stijgen…


Ik hoop van harte dat het niet te laat is.
Die hogere lonen moeten namelijk de opgaande economische trend verlengen. Maar dan moeten die lonen wel omgezet worden in omzet.
Ik ben bang dat Trump te ver is gegaan. Het lolletje is over, de wereld is echt boos op de VS aan het worden en is nu aan het kijken hoe ze zonder de VS verder kan. Dat is niet makkelijk, maar Trump geeft weinig andere alternatieven.
Tenzij u hormonen rundvlees wilt eten en chloorkippen prima vind.
Ook aangepaste maïs en natuurlijk de toegevoegde gifstoffen die in de VS geaccepteerd zijn. Trump eist maximale toegang voor die producten in de EU. De EU heeft altijd gezegd dat de producten uit de VS welkom zijn, als ze maar voldoen aan onze wetgeving en milieu-eisen.
Dat is dus nu een patstelling en Trump gaat er vol in. Een 20 tot 25% importtarief op auto’s uit Europa, tenzij we akkoord gaan met onbeperkte en onbelaste toegang tot de Europese markt voor Amerikaanse agrarische rommelproducten.
Ik ben er wel uit. We gaan de recessie in, want we gaan er wat mij betreft met de VS niet uitkomen. De VS is van mening dat Europa een kolonie van de VS is. Ik denk dat wij daar een ander idee over hebben.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *