LADEN

Typ om te zoeken

Agenda Trump (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Agenda Trump (Tom Lassing)

De vraag blijft staan of er echt een politieke agenda en strategie van Trump is. Ik geloof daar helemaal niets van. Wel denk ik dat enkele politieke strategen dankbaar gebruik maken en misbruik maken van wat Trump is en waar hij voor staat.
Maar wat is Trump dan eigenlijk?
In feite is hij wat hij zegt dat hij is, een vastgoedontwikkelaar die met geld van anderen projecten liet ontwikkelen en dan vervolgens de mensen die voor hem het werk deden besodemieterde. Daarbij heeft hij een milde vorm van dementie waardoor zijn ideeën zijn blijven steken in de tijd toen hij geestelijk nog goed was, namelijk de jaren tachtig.
Dát is Trump. Hij heeft dus niets op met beroepspolitici die hij simpelweg minacht. Arme sloebers die niets konden en dus de politiek maar zijn ingegaan, daar waar hij zichzelf ziet als een geslaagde zakenman die nu een dienst voor zijn land wil doen. Hij wil daar dan ook via deals rijkelijk beloond voor worden en ziet daar helemaal geen kwaad in. Dat wordt dan ook mogelijk de reden van zijn toekomstige val. Hij is omkoopbaar gebleken en daar maken de Chinezen en Russen dankbaar gebruik van. Die begrijpen al heel goed hoe je zaken met hem kan doen.
Ook de lobbyisten in Washington begrijpen het. Die kennen ook precies wat de zwakte in het karakter van de president is. Hij is namelijk ijdel en volledig overtuigd van zijn eigen fantastiesheid.


Trump is simpelweg de handige onroerend sjaggeraar die bijna per ongeluk president is geworden van een land dat bang voor de wereld is geworden en niet begrijpt waarom de rest van de wereld hen niet meer helemaal te gek vinden. Ze zijn toch het mooiste land van de wereld en de enige ware democratie? Iedereen is toch dol op MacDonalds, Disney en Apple? Dus waarom hou je dan niet van de VS zelf?
Amerikanen voelen zich miskend maar voelen ook niet de aandrang om zelf meer van de wereld te weten te komen. Voor de meeste Amerikanen is wat Trump nu op het wereldtoneel doet dus de ver van mijn bed show. Ze zijn daar niet mee bezig en als ze iets niet bevalt aan een ander land, dan moeten militairen het maar platbombarderen. Het zal ze verder koud laten.
Trump kan voor die mensen weinig fout doen op internationaal gebied. Het interesseert ze simpelweg de rozen. Ondertussen heeft Trump ook weinig kennis van zaken over het buitenland. Brussel is een mooi land en alles wat politici eerder hebben afgesproken is bagger. Daar komt het wel zo’n beetje op neer.
Het team Trump reageert op de nukken van de president en heeft er geen enkele probleem mee om binnen enkele minuten een standpunt weer te veranderen omdat hun president vergeten is wat zijn vorige standpunt ook alweer was.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *