LADEN

Typ om te zoeken

General Electric bewijst het nut van ETF’s (Eveline Vrisekoop)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

General Electric bewijst het nut van ETF’s (Eveline Vrisekoop)

Ooit was General Electric het grootste beursfonds ter wereld en nu moet de conglomeraat zijn notering in de Dow Jones Industrial Average afstaan aan farmaciebedrijf Walgreens Boots Alliance.
Tja, het kan verkeren op de beurs. Met het verdwijnen van General Electric zijn inmiddels alle eerste namen uit de Dow Jones verdwenen.
Sinds de start is de samenstelling van de DJI al 51 keer veranderd. De vorige aanpassing dateert uit 2015, toen het telecombedrijf AT&T plaats moest maken voor Apple. En in 2013 werden Hewlett-Packard, Bank of America en Alcoa verruild voor Goldman Sachs, Nike en Visa.


Al deze wisselingen geven goed de ontwikkelingen van de economie weer en breken daarmee een lans voor het indexbeleggen, ofwel het beleggen in ETF’s.
Wie een index volgt, belegt namelijk altijd in de belangrijkste ondernemingen van dat moment. En dit geldt niet alleen voor een grote een simpele index als de Dow Jones, maar elke index. Of deze nu een uithangbord is van Wall Street of de belangrijkste Cyber Security onderneming ter wereld volgt.
Lees verder

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *