LADEN

Typ om te zoeken

Radicale transformatie

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Radicale transformatie

Dacht u dat een verandering zoals een basisinkomen voor iedereen er gaat komen vanuit de gevestigde orde?
Het antwoord is neen.
En het is ook simpel waarom. Men wil de verandering niet. Stel even dat we het basisinkomen invoeren en 40.000 ambtenaren verliezen hun baan, dan verliest de overheid 40.000 trouwe volgers die braaf stemmen en die netjes de lijntjes en het beleid van de overheid volgen. Niets geen diskwalificatie van die mensen, maar de overheid is maar wat blij met deze brave ambtenaren. Ook de politiek is er blij mee. Ambtenaren zijn over het geheel genomen zeer behoudend en volgen braaf. Ze zijn immers voor hun inkomen afhankelijk van de overheid en je bijt degene die je voedt niet.
Daarnaast zijn de ambtenaren bonden en de instituten die nu de uitkeringen verzorgen zeer machtig en diep in de overheid verankerd. Een besluit om 40.000 ambtenaren overbodig te maken zal door hen als onacceptabel en ondenkbaar gezien worden.

basisinkomen
En toch… Toch zou het onze samenleving ‘los’ kunnen trekken van alles wat er mis is gegaan met het zogenaamde huidige liberaal socialistische kapitalistische systeem. Het basisinkomen moet een betere naam krijgen. Het moet een volksbeweging worden. Je hebt communisme, socialisme, kapitalisme en dan komt er nu het …isme, dat als kenmerk een basisinkomen voor iedereen kan garanderen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *