De banken willen toe naar een totale cashloze samenleving. Het voordeel daarvan is namelijk dat er geen enkele beperking op geld meer is. Immers giraal geld is alleen een kwestie van in de computer ingevulde enen en nullen.
Daarnaast maakt het de complete controle van burgers mogelijk. In een cashloze samenleving kan je als overheid en banken alle transacties overzien en controleren.
Bevalt je een bedrijf, organisatie of persoon niet meer, dan kan je de digitale toegang intrekken en die ongewenste entiteit kan niets meer, behalve de illegaliteit in duiken. Succes ermee als er geen cash meer in de samenleving is.
Een cashloze maatschappij ontneemt u als consument de keuze hoe u wilt betalen. Het ontneemt u de vrijheid te kunnen betalen zonder tussenkomst van onmisbare derden.
Als u zich afvraagt of dat zo erg is, dan bent u bereid om te leven in een absolute dictatuur waarbij de overheid of een machtige onderneming alles over u weet en u volledig kan sturen.
Dat is wel de weg die we nu lopen.
Het begon ooit al toen de lonen ineens giraal uitgekeerd moesten worden. Dat was de eerste grote stap. Ineens werd je niet langer betaalt in echt geld, maar slechts in nep giraal geld. Wettelijk gezien is dat niet eens geld. Het zijn slechts enen en nullen en ze zijn nog van de bank ook!
Je loon was in feite door je werkgever aan de bank gegeven. Je moest vervolgens maar hopen dat de bank niet direct daarna failliet ging en je loon verdwenen was.
En dat is nog altijd de gang van zaken.
Maar zelfs als de bank nog bestaat moet u maar hopen dat de bank het nog aan u wil geven. Probeer tegenwoordig maar eens cash bij de bank op te halen. Gaat u maar niet zo maar lukken. Ja, kleine bedragen nog wel, maar als u 50.000 euro cash probeert op te nemen, dan is de kans groot dat het u niet gaat lukken. Ze weigeren u glashard dat geld te verstrekken. Ook niet met een wachttijd.
Daarnaast gaat u direct gemeld worden bij de politie.
In zo’n samenleving wonen we ondertussen al. Het is uw geld, maar de overheid bepaalt nu al dat u er bepaalde dingen niet mee mag doen.
Is dat erg?
Ja, ik vind van wel. Zo vriendelijk is de overheid als organisatie niet. Als inwoner ben je een nummer. Een keer niet stoppen bij een stopbord kan je, ondanks dat er in de verste verten niemand aankwam, al op 300 euro boete te staan komen.
Is dat een ‘eerlijke’ sanctie voor een dergelijke overtreding, of is dat machtsmisbruik van een overheid die belachelijke regels opstelt om naar eigen believen de inwoners extra te plukken?
Onze overheid wil nog meer rechten en wil onze vrijheid nog verder beperken. Ze wil al onze mail lezen, alle correspondentie zien en horen en wil weten waar u was, met wie u sprake en liefst ook weten waar u het over had. Dit alles in het kader van veiligheid.
Ondertussen vallen er vele malen meer doden in het verkeer dan door terrorisme.
Als u niets te verbergen heeft, waarom pikt u het dan dat de overheid alles wil meelezen? U heeft niets te verbergen, en dus hebben ze niets in uw gegevens te zoeken. Dát is toch logisch?
Het zou toch voldoende moeten zijn als ze, via de onafhankelijke rechter, op individuele basis het recht krijgen om doelgericht af te luisteren bij mensen die wél iets te verbergen hebben.
Al het meerdere is machtsmisbruik van een overheid die zelf niet gecontroleerd wil worden en daarmee uiteindelijk 100% zeker crimineler zal worden dan de criminelen die ze wil bestrijden. Macht corrumpeert, het blijkt iedere keer weer.