LADEN

Typ om te zoeken

Puerto Rico in de klem

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Puerto Rico in de klem

Puerto Rico zit in een lastig parket. Het eiland is zelfstandig, maar de inwoners zijn Amerikanen. Men volgt de Amerikaanse wetgeving. Toch gelden niet alle Amerikaanse wetten in Puerto Rico.

Zo kan het land volgens de wet niet failliet gaan en moeten eerst overheidsdiensten geen geld meer krijgen en pas als die actie genomen is kunnen de banken pas verstoken blijven van geld. Dit houdt letterlijk in dat de bevolking ontstoken blijft van medische ondersteuning, onderwijs en infrastructuur. Dit is zo geregeld door de banken. Zo zie je hoe ver banken gaan als je ze de ruimte geeft. De Amerikaanse banken hebben echt onmenselijke voorwaarden gesteld aan het land.

De corrupte politici van indertijd zijn daar volledig in meegegaan. Mogelijk dat op 1 mei 2016 een doorbraak bereikt wordt. De oplossing lijkt op dit moment slechts de verhuizing van 3,5 miljoen mensen naar de VS te zijn. Het eiland dus verlaten en het echt een probleem van de VS maken door als economische vluchteling gebruik te maken van je Amerikaanse staatsburgerschap. Ze hebben alleen geen geld meer voor de tickets naar de VS. Misschien moet Europa zo vriendelijk zijn ze die tickets te schenken? Zo krijgt ook de VS zelf eindelijk eens een vluchtelingen probleem door hun schuld te verwerken.

In zekere zin lijkt de situatie van Puerto Rico op die van Griekenland. In feite is daar ook 90% van het ‘hulpgeld’ uiteindelijk naar de banken gegaan. Zo zal het Puerto Rico ook vergaan. We zijn allemaal als kikkers in de warmer wordende kookpot. Nu zijn het Griekenland en Puerto Rico. Dacht u echt dat het daar zou stoppen? Slavernij is niet iets van eeuwen geleden. Het is iets van nu. De slavenhouders lopen in driedelig kostuum en werken bij de grootste banken van de wereld.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *