LADEN

Typ om te zoeken

Binckbank, van jager tot gejaagde (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Binckbank, van jager tot gejaagde (Tom Lassing)

Binck en Alex, nu samen Binckbank, waren het die begin deze eeuw de Nederlandse beleggersmarkt op de grootbanken veroverden. Ze waren veel goedkoper en hun handelssysteem was perfect gericht op de lokale markt. Beleggen op Euronext was simpel en (veel) goedkoper geworden.
Ten opzichte van de grootbanken waren beide initiatieven een verademing.
Helaas gingen ze samen.
Ik vond dat Alex alleenstaand een prima bedrijf kon worden, maar nadat de Rabobank Alex overnam en zich vervolgens in de broker verslikte, was het Binck dat de boedel van Rabobank overnam.
Binckbank bleef het daarna enkele jaren prima doen.
Maar er kwamen nieuwe partijen in de markt die net zo’n groot gat sloegen als dat Binck en Alex voorheen gedaan hadden.
Todays Brokers, Lynx en TradersOnly waren nog weer een slag goedkoper en daarbij veel meer op de internationaal beleggende particulier gericht.
Hun systeem is een white label versie van InterActive Brokers en daarmee kan je overal in de wereld beleggen.
Binck overleefde de aanval, maar er ontstond een soort status quo.
Groeide de markt, dan groeiden de aanbieders, maar beleggers hadden hun keuze wel gemaakt.
Er was enige tijd rust in de markt. Maar daarna kwam er nóg weer een aanval en deze was vooral gericht tegen Binckbank, omdat met name hun klanten door de nieuwe aanbieders aangesproken werden. Spotgoedkoop in Nederland en delen van Europa beleggen… Weg status quo. Todays Brokers, Lynx en TradersOnly verloren niet zo veel, maar Binckbank zag het aantal transacties met 23% afnemen. Was dit omdat de beurs daalde, of was het omdat DeGiro en nu ook iDealing vooral de actieve lokaal beleggende particulier op het oog hadden, de standaard klant van Binckbank?
Binckbank houdt het vooralsnog op de slechte beurs, maar beleggers in de aandelen Binckbank zijn er niet langer gerust op. De beurskoers van Binckbank kreeg gisteren een gevoelige knauw.
Ondertussen is Todays Brokers overigens overgenomen door TradersOnly. Ook daar is nu dus wel beweging, maar dat was (nog) niet omdat het er slecht(er) gaat.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *