LADEN

Typ om te zoeken

Philips heeft een koersdreun gekregen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Philips heeft een koersdreun gekregen (Tom Lassing)

philips

Is de zware correctie van Philips terecht?
Is dat eigenlijk wel een goede vraag?
De koers dreun van Philips is een feit, dus is ze terecht. De beurs bestaat echter bij het feit dat beleggers het niet met elkaar eens zijn. Er zijn ook kopers geweest voor alle aandelen die gisteren met een steeds grotere korting aangeboden werden. Het was duidelijk een kopersmarkt in aandelen Philips.In feite is het niet zo belangrijk wat die verkopers dachten. Je moet je afvragen wat de motivatie was van de kopers. Die is belangrijker, want veel verkopers namen simpelweg hun winst. De kopers gaan nu het risico aan. Waarom durven ze dat?
Als ik kijk naar Philips, dan constateer ik dat de CEO het vooral heeft over beroerde wisselkoersen. Daarnaast is de markt uitdagend, maar is dat laatste niet altijd zo?
Die wisselkoersen is ook een puntje van beleid. Philips heeft blijkbaar niet langer de kennis in huis om hun risico af te dekken.

philips
Waar zit dan die uitdagende markt in?
Het kan zijn, maar ik heb dat niet verder onderzocht, dat Philips te maken heeft met klanten die hun rekeningen niet meer (op tijd) betalen. Denk aan Franse, Italiaanse ziekenhuizen die de openstaande rekeningen steeds verder laten oplopen.
Voor dat ik een serieuze belegging in aandelen Philips zou overwegen, zou ik eerst dat punt gaan onderzoeken. Het is maar een tip die ik wil meegeven.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *