LADEN

Typ om te zoeken

The reset is comming (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

The reset is comming (Tom Lassing)

Dat van die komende reset lezen we steeds meer. Gold & Silver news kwam er afgelopen weekend mee en ook Brecht Arnaert refereerde er in zijn seminar aan.
Een monetaire reset zou voor heel wat overheden heel goed uitkomen. Immers worden de schulden ondertussen bijna onhoudbaar groot.

In de VS is de rente nu al de grootste kostenpost voor de overheid. Dan komt het militaire apparaat en dat er geen geld meer is voor gezondheidszorg en onderwijs is dan geen verrassing meer.
Dit is niet vol te houden.
De rente afschaffen is geen optie, althans, dat vinden de centrale bankiers… Het militaire apparaat veel kleiner maken is ook geen optie, want de VS is bang dat haar wereldwijde macht dan snel ten einde zal zijn.
Blijft over de verdwijning van de huidige dollar en de geboorte van een nieuwe munt waarbij de schulden van de oude dollars verdwenen zullen zijn.


De vraag is slechts hoe je ze laat verdwijnen, zonder ten onder te gaan aan de enorme crisis die je uiteindelijk ook ten gronde kan richten.
Daar zijn in mijn ogen meerdere mogelijkheden voor.
1. Hyperinflatie. Daarmee wordt de oude dollar niets waard en dus schulden ook. De kans op een uit de hand lopende crisis is dan niet uit te sluiten.
2. De creatie van een nieuwe munt mét dekking, naast de huidige dollar. Steeds meer mensen gaan die nieuwe betrouwbaardere dollar hoger waarderen waardoor de oude dollar minder waard wordt, maar belangrijker nog, de schulden in die oude dollar ook!
In beide gevallen is goud een prima plek om in te zitten.
De vraag blijft uiteraard hoe de economie zich gaat houden in beide scenario’s. Gaan consumenten het bedrog van de situatie zien of houden ze het vertrouwen in hun leiders en in de economie?
De vraag is ook wanneer dit moet gaan plaatsvinden. Is dit een kwestie van één moment, of wordt het een langzame opbouw.
Als ik mag kiezen dan zou ik gaan voor scenario twee met een langzame uitbouw. De vraag is natuurlijk hoe je dat dan aan het plebs gaat verkopen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *