LADEN

Typ om te zoeken

Pfizer klokkenluider

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Pfizer klokkenluider

Een klokkenluider vanuit Pfizer is er boos over dat de fabrikant van medicijnen en een goed verkocht Covid vaccine nu haar bij de overheid verkregen bescherming gebruikt om zich te verweren tegen de bewijzen die de klokkenluider zegt te kunnen geven over misstanden en potentiële fraude bij Pfizer.

De fabrikant heft bij overheden afgedwongen dat het gevrijwaard zou blijven van claims als de Covid vaccins toch ernstige bijwerkingen zouden hebben.

De klokkenluider is van mening dat Pfizer heel bewust deze deals heeft gesloten omdat ze zeer goed wisten dat de kans op bijwerkingen enorm groot was.

De onderzoeken van Pfizer waren volgens de klokkenluider ondermaats en soms bewust aangepast om maar snel vaccins te kunnen leveren. vaccins waar het bedrijf enorm veel geld mee wist te verdienen!

De klokkenluider heeft het over valse onderzoeksresultaten door Pfizer en twee contractpartners.

Volgens Pfizer biedt de deal die ze heeft met overheden haar voldoende bescherming tegen de beweringen van de klokkenluider en moet daarom de rechtszaak worden geseponeerd. Daarbij was de Amerikaanse overheid al op de hoogte van deze beweringen toen het contract werd gesloten. Pfizer is dus van mening dat de overheid de enige is die hier een rechtszaak zou kunnen beginnen en dat de overheid vervolgens geen poot heeft om op te staan omdat ze al van de klokkenluiders beweringen afwist.

De klokkenluider heeft 400 bewijzen aan de rechtbank geleverd.

Volgens Pfizer is ze uit op wraak op de onderneming omdat ze na het spuien van haar kritieken ontslagen is.

Pfizer heeft overigens wel ervaring met dit soort zaken. In 2009 betaalde het bedrijf 2,3 miljard dollar om van vergelijkbare rechtszaken af te komen. Het is dus niet zo dat de onderneming niet in staat zou zijn tot de gestelde fraudes.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *