LADEN

Typ om te zoeken

Peter Schiff voorspelde het goed (en is ontevreden)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Peter Schiff voorspelde het goed (en is ontevreden)

Peter heeft de crisis van 2008/2009 in TV interviews voorspeld. Hij werd er letterlijk belachelijk gemaakt. Zo’n scenario zou toch nooit uitkomen! Helaas weten we nu dat het dus wel uit kwam.
Je zou verwachten dat Peter Schiff dus tevreden zou zijn met zijn voorspelling.
Hij is het niet.
In zijn ogen zat hij er nog jaren naast.
2008/2009 was in zijn ogen slechts de waarschuwing. De echte crisis moet nog komen.
Amerika moet nog failliet gaan, de schulden schrappen en helemaal opnieuw beginnen.
Een situatie die we ons nu niet kunnen indenken, maar als we reëel naar de schulden van Amerika kijken, dan zijn deze schulden EN de verplichtingen die Amerika is aangegaan simpelweg onhoudbaar.
Dit kan zo niet werken zonder dat er een enorme sanering gaat plaatsvinden.
Als die sanering er komt, dan zal iedereen met dollars en schuldenpapieren van de Amerikaanse overheid in dollars een probleem hebben.
Dat houdt in dat alle landen in de wereld een probleem hebben. Immers heeft ieder land een flinke voorraad aan dollars. Daarnaast hebben veel landen en ook pensioenfondsen, beleggingsfondsen, bedrijven, banken en hedgefunds enorme belangen in Amerikaanse schulden.
Veel banken hebben zich daarvoor overigens ook ingedekt en veel bedrijven hebben die indekkingen van de banken (op hun aangeven) verkocht. Gaat dus Amerika afwaarderen, dan komt de rekening bij het bedrijfsleven dat zich door de banken verkeerd liet adviseren.
Helaas is dat een 100% zekerheid. We zagen het immers ook al na 2009. Die strategie van de banken is er nog altijd.
Wanneer komt die afwaardering?
– Waarschijnlijk op een avond voor een weekend met feestdagen. Dat geeft ze namelijk een extra dag tijd om de puinhoop weer op orde te krijgen. De beurs zal net dicht zijn. Beleggers kunnen dan namelijk niet meer anticiperen.
Maar zal het al in 2015 gebeuren?
Op dit moment zeg ik zelf neen. Op dit moment draait alles nog. Maar er kan snel heel veel veranderen. Kijk maar naar Rusland. Putin voelde zich sterk genoeg om zelf een embargo aan Europa op te leggen. Enkele weken later lag de Russische economie aan het infuus. Dat had hij zich ook heel anders voorgesteld.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *