LADEN

Typ om te zoeken

Een gevaar van bitcoins opgelost

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Een gevaar van bitcoins opgelost

Eén van de gevaren van het werken met bitcoins is dat de online wallet van een handelsplatform wordt gehacked en dat het tegoed gestolen wordt. Helaas is dat al voorgekomen.
Dat is een gevaar dat onderkend is en waarvoor nu een heel ouderwetse maar doeltreffende oplossing is gevonden.
Deze aanbieder heeft namelijk een beperkt aantal bitcoins online in hun systemen staan en het overgrote deel van de bitcoins wordt opgeslagen in een ‘cold storage’. Een plek waar je online niet bij kan komen.
Zo simpel is het namelijk.
Je moet je bitcoins net als je goud en sieraden veilig in een kluis leggen en die kluis goed bewaken.
De bitcoins die online staan moet je uiteraard ook goed beschermen, maar zou het ergste gebeuren dat een online wallet kan overkomen, dan is niet de tent failliet, maar dan gaat slechts hooguit een beperkt aantal bitcoins verloren. Een aantal bitcoins en een risico dat makkelijk te verzekeren is.
Zo neemt de kans enorm af dat klanten de dupe van zoiets zijn. Je kan wel hopen op een soort overheidsgarantie, zoals bij de euro, maar is het niet slimmer om te vertrouwen op vernuft, in plaats van op een regeling opgezet door politici en bankiers?
Ook in de bitcoin community blijven ze leren. De hype is voorbij, men denkt nu serieus na over hoe het nu verder moet.
De nadruk komt daarom nu steeds minder te liggen op het nog mijnen van nieuwe bitcoins. De nadruk komt nu steeds meer te liggen op het werken met de bitcoins die er nu al wel zijn. Grote partners werken nu al met bitcoins. Denk aan Paypal, Microsoft, maar ook Euro Pacific Precious Metals.
Kijkt u hier voor informatie over deze relatief nieuwe aanbieder die er heel erg goed over nagedacht heeft.
Op dit moment kunt u er bitcoins aanhouden en via hun beurs verhandelen. Er gaan de komende maanden veel meer mogelijkheden komen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *