LADEN

Typ om te zoeken

Passief inkomen versus basisinkomen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Passief inkomen versus basisinkomen

inkomen

Veel ponzi scheme bedrog systemen (zie GTI-net waarschuwing Belgische toezichthouder) gebruiken graag de kreet basisinkomen als ze het hebben over in feite hun (mogelijk bedrog) passief inkomen opzet.
Het basisinkomen is een uitkering van de overheid die je bij invoering van het basisinkomen krijgt omdat je ingezetene bent. Het is een politiek en economisch idee waarbij de gedachte is dat mensen ‘vrij’ zullen zijn als ze zeker zijn van in ieder geval een basis. Door die zekerheid zullen ze creatiever worden en ook meer ondernemersrisico durven te nemen. Dat is het idee.
Het basisinkomen is nog nergens definitief ingevoerd. Wel zijn er al wat experimenten mee gedaan.
Een passief inkomen komt voort uit een eerdere investering of inspanning.
Zie het als Mariah Carey die ooit een kerstliedje opnam en ondertussen al 54 miljoen dollar verdiende aan dat ene liedje.
Voor u kan dat ook zijn, uw inkomen vanuit rente op geld dat u aan anderen uitleende. U zet uw eerder verdiende geld in zodat anderen er iets mee kunnen doen en u er een rente over krijgt. Des te groter uw ingelegde bedrag en des te hoger de renteopbrengsten en hoe hoger uw inkomen zal zijn. Als u een miljoen euro kunt uitzetten tegen 10% rente, dan geeft u dat een 100.000 euro passief inkomen (voor belasting)
Uw zelf gespaarde deel van het pensioen is in feite ook een vorm van een passief inkomen. U heeft namelijk een deel van uw inkomen apart gelegd en dat wordt u na uw pensioen uitgekeerd.
Passief inkomen komt dus voort uit een eerdere investering of inspanning. Het klinkt heel mooi, maar slechts weinig mensen komen ooit zover, als we de gepensioneerden die ook een aanvullend pensioen uit eigen regelingen niet meerekenen.

Lees verder

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *