LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 dec 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 dec 2019

aex

De AEX index is gisteren weer onder de 600 gesloten.

Barrick Gold heeft een project in Nigeria verkocht voor 430 miljoen dollar. Een deel van de verkoopsom wordt in aandelen van de overnemer overgemaakt. Barrick krijgt hierdoor een belang van 11,45% in Teranga Gold. Het project in Nigeria was voorheen van het door Barrick overgenomen RandGold Resources. Teranga is ook beursgenoteerd (TGCDF)

Het Finse Sanoma heeft een flink aantal Nederlandse titels verkocht aan de Belgische DPG Media (De PersGroep) die een reus zoals Google en Facebook wil worden op media gebied. Zeker in Nederland is SPG media nu heel groot geworden.

Vanochtend begint de opening veiling voor de nieuw op de beurs te noteren aandelen Saudi Aramco. Buiten Saudi Arabië lijkt er weinig interesse in de aandelen te zijn. Later op de dag zal bekend worden tegen welke koers de IPO gaat plaatsvinden.

Morgen zijn de verkiezingen in het VK. Ondanks de brede weerstand tegen de Brexit lijken de conservatieven toch te gaan winnen. Liever een Brexit dan de leider van Labour aan het roer in het VK. Het is volkomen een raadsel waarom Labour partij dat niet in lijkt te zien. Hun boodschap is op zijn best onduidelijk. Het ziet er nu naar uit dat het morgen niet zo zeer de overwinning van de conservatieven wordt, maar meer de nederlaag van Labour. Zou Labour per ongeluk toch winnen, dan is de chaos helemaal compleet, want zelfs de Labourpartij weet niet waar ze voor staan.

Volgens een artikel in Bloomberg worden er momenteel heel veel beschermingsopties verkocht. Onder een lage volatiliteit worden er relatief veel put opties verhandeld. Er is tegelijkertijd weinig interesse in kale call optie posities. In mijn ogen belangrijk om naar te kijken, want dit zijn posities van de grote jongens. Als die zich indekken, dan is dat niet zomaar. Ze hebben niet altijd gelijk, maar ze hebben wel veel marktinvloed.

Investeerder 3i gaat een deel van haar belang in Basic Fit verkopen. Grofweg zal het belang van 3i dalen van 21% naar 15%.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *