LADEN

Typ om te zoeken

Paradise Papers (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Paradise Papers (Tom Lassing)

Verschillende analisten hebben het al over de tijd van Ronald Reagan. Die president was razend populair, maar hij omringde zich met extreem veel mensen die foute dingen deden. Zo’n 200 door de regering Reagan aangestelde functionarissen werden aangeklaagd, verdwenen naar de gevangenis en moesten aftreden. Het lijkt er op dat de regering Trump een gooi gaat doen naar het record dat toen in acht jaar door de regering Reagan is gezet.
Door een datalek zijn de Paradise Papers boven water gekomen.
Het is een set van maar liefst 13,4 miljoen documenten waarin de gegevens staan van 120.000 personen.
De belangrijkste namen in die documenten zijn die van Wilbur Ross, de minister van Handel van de VS, de president van Colombia en koningin Elisabeth 2 van Engeland.
Wilbur Ross doet zaken met twee Russen die op de lijst staan van mensen die onder boycot staan. Niet alleen had hij deze relatie moeten melden, maar hij had deze ook moeten beëindigen.
Wilbur Ross ontkende de gegevens niet, maar naar zijn inschatting is alles volkomen legaal. Dat zal dus nog wel blijken…
Ook Jared Kushner, de schoonzoon van Trump, heeft een relatie met de lijst. Eén van zijn zakenrelaties is een Russische zakenman die nauwe links met Putin blijkt te hebben.
Rex Tillerson en Gary D. Cohn staan ook in de documenten. Uiteindelijk staan er twaalf personen uit het team van Trump in de lijsten. Daaronder twee belangrijke donoren voor Trump.
Wat gaat dit voor consequenties hebben?
De FBI moet dit nu gaan onderzoeken. De personen die genoemd worden zijn onschuldig tot ze veroordeeld worden. De functionarissen zullen zelf wel gaan inschatten hoe hun kansen liggen. Trump is onaantastbaar, maar hij heeft in het verleden vrijwel iedereen met wie hij ooit samenwerkte laten vallen. Je kan als functionaris van Trump geen hulp verwachten.
Hooguit ga je voor de bijl en kan hij er daarna een presidentieel pardon overheen gooien. Als je hem maar niet voor moron uitmaakt. In die zin kan Rex Tillerson het wel schudden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *