LADEN

Typ om te zoeken

Panama, de voorbeeldstaat

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Panama, de voorbeeldstaat

In Panama gaat het prima. De economie groeit, men investeert flink in wegen, energie, havens, kanaaluitbreiding, transport en toerisme, educatie en ziekenzorg.
Hoe kan dat? De rest van de wereld is immers op dit moment economisch behoorlijk ziek.
Misschien is de belangrijkste reden wel dat dit land geen centrale bank heeft. Dus ook geen bankiers die met manipulatie denken dat ze invloed moeten uitoefenen op de economie.
Een invloed die discutabel is, vooral omdat het beoogde doel en de daadwerkelijke uitwerking vaak vooraf niet goed omschreven zijn.
Panama trekt zich nergens van aan, doet geen zaken met de omgekochte westerse regeringen en overheden en houdt dan ook gegevens privé. Je kan als buitenlander er een bedrijf starten en ALLE winsten die je dan buiten Panama maakt, zijn er belastingvrij.
Gegevens over je bankrekening worden niet gedeeld met Europese belastingdiensten.
Helaas trekt dat ook criminelen aan. Recent zijn er twee Nederlandse criminelen neergeschoten. In die zin lossen die criminelen het probleem ook weer deels helemaal zelf op.
Vooral vanuit Amerika is er een stroom economische vluchtelingen in gang gekomen. Rijkere Amerikanen die Amerika ontvluchten en gaan genieten van een beter klimaat en een veel goedkopere omgeving. Die Amerikanen kunnen in Panama nog het pensioen genieten dat in Amerika al onhaalbaar geworden is. Qua aantallen pensionados stelt het misschien nu nog niet zo heel veel voor, maar Panama is in zekere zin het nieuwe Florida geworden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *